Kokkaa lasten kanssa
Ruoka
Kokkaa lasten kanssa
Kaikki apukokit ovat tervetulleita keittiöön! Lapset ovat taitavia kokkeja, kun rima viritetään sopivalle tasolle.
17.11.2010
 |
Kotivinkki

Jo esiliinan pukeminen ja tuolin nostaminen korokkeeksi tapahtumien keskipisteeseen saavat apukokit innostumaan. Terävien veitsien, kiehuvan liemen, kuumien paistinpannujen ja uunipeltien kanssa työskenneltäessä tarvitaan aikuisten erityistä huomiota ja reaktiokykyä.

Kun vaaranpaikat on huomioitu, työskentelyssä ei kannata jarrutella. Jauhot voivat pöllytä ja mausteita suhahtaa ohi kulhon, mutta ruoanvalmistustaitoon ei ole oikopolkuja. Tekemällä oppii.

Menu monen makuun

Mozzarellasalaatti Mitä jos tehtäisiin myös alkuruoka? Mozzarellasalaatti on helppo, nopea ja maistuu mietona kaikille. Pöytään voi kattaa vähän enemmän aterimia ja viikonloppu näyttää yhtäkkiä juhlavammalta.

Jauheliha-perunapullat Lihapullataikinan sekoittaminen ja pullien muotoileminen enemmän tai vähemmän pyöreiksi on mieluista puuhaa iästä riippumatta.

Gratinoidut kaalit Kun kukka- ja parsakaalista leikkaa paksun varren pois, kukat on helppo repiä pienemmiksi nupuiksi. Leikkaa kannat pienemmiksi ja keitä samalla kuin kukatkin. Gratinoituna kasvikset maistuvat varmasti.

Suklaabanaanit Vaahtokarkeilla kuorrutettu suklaabanaani korvaa lauantaikarkit ja maistuu erityisen hyvältä, kun sen saa valmistaa itse.

Perinteinen pulla Pullan leipominen on yksi hauskimmista puuhista lasten kanssa. Pientäkin taikinapalaa voidaan työstää pitkään ja hartaasi. Lopputulos on aina pieni yllätys niin aikuiselle kuin apukokillekin.  

Kommentoi »