Ei mikään peruskoirankoppi! Lemmy sai oman kesäkeitaan terasseineen – "Tuparit tietysti pidettiin"
Tee itse
Ei mikään peruskoirankoppi! Lemmy sai oman kesäkeitaan terasseineen – "Tuparit tietysti pidettiin"
Hau, mikä terassikesä luvassa! Vantaalaiset Nina ja Rauno Lampinen rakensivat koiralleen Lemmylle oman mökin. Siitä syntyi idea: kyllähän mökki terassin tarvitsee. Nyt Lemmyllä on oma kesäkeidas perheen pihalla.
Julkaistu 20.5.2021
Meillä kotona

Kevät ja alkukesä ovat pihaunelmien kiihkeää toteutusaikaa, ja tonteille nousee nyt kovaa tahtia uusia terasseja, pergoloita, kesäkeittiöitä ja viherhuoneita. Myös vantaalaiset Nina ja Rauno Lampinen ovat ahkeroineet uutta kesäkeidasta – tämä keidas tosin ei ole heille itselleen vaan perheen Lemmy-koiralle.

5-vuotias Lemmy tuli perheeseen viime syksynä. Pian sen jälkeen kaikenlaisesta nikkaroinnista ja piha-askartelusta innostunut Nina keksi, että koiralle olisi kiva tehdä oma mökki.

"Tuumasin ukolle, että eikös olisi makeaa, jos mökin edustalla olisi myös terassi."
Lemmyn kesäkeidas on saman värinen kuin perheen talo. Jutun kuvat: Nina Lampinen.

Samaa tyyliä kuin kotitalo

Mökki valmistui talven aikana jämälaudoista ja -materiaaleista.

– Se piti tietysti maalata samalla sinisen sävyllä kuin talomme. Ja Suomen-lippukin piti saada Lemmylle, koska meilläkin on, Nina kertoo.

Keväällä mökki nostettiin paikalleen talon ulko-oven lähettyville. Siitä seurasikin sitten pulma, kenties positiivinen sellainen:

– Mökin paikka on vähän muuta pihaa korkeammalla. Tuumasin ukolle, että eikös olisi makeaa, jos mökin edustalla olisi myös terassi.

Myös Rauno innostui ajatuksesta, ja niin ryhdyttiin tuumasta toimeen. Mökin tapaan terassikin syntyi lähes kokonaan kierrätysmateriaaleista.

– Bongasin kaupassa hienot, hopeisen väriset terassipylväskoristeet. Ne oli pakko hankkia, ja samalla tarvittiin niihin sopivat tolpat, Nina kertoo.

Nina ja Rauno tekivät mökkiin ison ikkunan, jottei siellä olisi pimeää. Nina myös maalasi mökin sisältä valkoiseksi. "Ennen sitä en nähnyt, oliko tumma koira tummassa kopissa vai ei."
Terassin söpöt kaiteet Nina hahmotteli ensin paperille ja sahasi sitten laudat pylvässahalla muotoonsa.
"Lemmy istuskelee pollean näköisenä, kun tulen paikalle."
Viimeisin lisä kesäkeitaaseen on jenkkityylinen postilaatikko.

Viime viikonloppuna terassille valmistui vielä postilaatikko. Postia Lemmylle ei kuitenkaan liene luvassa, sillä laatikko on kokopuinen ja koristeeksi tehty, Nina kertoo.

Postilaatikon tolppa syntyi puunoksasta, jonka kanssa meinasi tulla ongelmaa: Lemmystä keppi oli aluksi niin houkutteleva, että sitä piti vähän väliä kalvaa. Kun Nina maalasi oksan puuöljyllä, mielenkiinto hiipui.

Hau, minun mökkini!

Nyt keidas on valmis, ehkä.

– Ei sitä koskaan tiedä! Vielä haaveilen valaisimesta, joka tulisi mökin ulkoseinään, Nina kertoo.

Mitä Lemmy itse on tuumannut omasta kesäparatiisistaan?

Ninaa jännitti aluksi, kiinnostaako mökki koiraa lainkaan. Iloksi ja yllätykseksi Lemmy otti kuitenkin kopin heti omakseen.

– Toistaiseksi Lemmy on viihtynyt enemmän mökissä, terassilla se ei ole vielä makoillut. Selvät omistajan elkeet sillä kyllä on, pollean näköisenä istuskelee, kun tulen paikalle.

"Tuparit piti tietysti järjestää", Nina sanoo. Vieraina olivat Ninan siskontyttären lapset.
Ninalla ja Raunolla on ollut vuosien saatossa monta koiraa. Lemmy on kuitenkin ensimmäinen, joka viihtyy koirankopissa.
Nikkarointi ja kaikenlainen piharakentaminen ovat Ninan ja Raunon rakkaita harrastuksia.
4 kommenttia