Suloinen tilaihme! 22 neliön minimökki on täynnä ihanaa mummolatunnelmaa
Sisustus
Suloinen tilaihme! 22 neliön minimökki on täynnä ihanaa mummolatunnelmaa
Tässä mökissä on viihtyisä oleskelutila, ruokailuryhmä, nukkumapaikka kahdelle, keittiö puuhelloineen – ja 22 neliötä! 
24.2.2017
 |
Meidän Mökki
Käykää peremmälle tilaihmeeseen! Keltaisen mökin kylmä eteinen on jo tietysti hyötykäytössä: siellä on reilusti säilytystilaa ja naulakko ulkovaatteille.
Valoisassa kulmauksessa on täydellinen paikka ruokailuryhmälle. Pyöreässä pöydässä kulmat eivät vie tilaa, ja kynttiläkruunu luo tunnelmaa kuin suuremmassakin ruokasalissa.
Marimekon Mummolan marjat -kangas sopii tänne täydellisesti. Kuhmuinen alumiinikattila käy kynttiläalustasta. Fazerin peltipurkissa on tietysti kaakaota herkkuhetkiä varten.
Isännän lempipaikka on vanha keinutuoli, joka on joskus kuulunut hänen tädilleen. Ikean vitriinikaappi ja sisustusliikkeestä ostettu koulutaulu sopivat mainiosti sen seuraksi.
Ajan pyöristämä puupenkki saa talveksi pehmeän lammasturkin. Penkin alla on säilytystilaa lehdille ja muille tärkeille tavaroille. Mökin verhokapat on ommeltu vanhoista nimikoiduista ja pitsikoristeisista lakanoista.
Ruokapöydän vieressä on isännän isän rakentama komea emännänkaappi. Monilokeroinen kaluste on jo sinänsä tilaihme, joten se kuuluu tänne ilman muuta.
Keittiön rungon muodostavat Ikean Förhöja-apupöytä ja puuhella. Hellan isoista lasiluukuista saa nauttia liekkien leikeistä, ja samalla se on mökin ainut lämmitin. Sähköjä tai vesijohtoa täällä ei ole.
Vaikka keittiössä ei olekaan perinteistä kaapistoa, hyödynnetään seiniä silti säilytyksessä. Puulokerikkoon ja suojamuurin levennykselle mahtuu paljon pikkutavaroita.
Tupa näyttää ovelta katsottuna tältä. Keinutuolinurkka on vasemmalla ja oven oikealla puolella on emännänkaappi ja ruokailuryhmä. Ikean valkoinen Brimnes-sohvasänky leviää illalla pariskunnan vuoteeksi. 
Soma mökki on tehty alun perin 1940-luvulla kahdesta hirsirungosta yhdistämällä. Nykyinen isäntä on asunut siinä ensimmäisen vuotensa, ja 2011 hänelle tuli mahdollisuus ostaa mökki itselleen. 
Pihalla on mutterin muotoisesta huvimaja, ja sitä käytetään talvellakin. Sinne voi tulla nauttimaan lämpimästä kaakaosta vaikka kesken lumitöiden.
Sirot metallikalusteet ovat omiaan pieneen tilaan. Pehmustetta ja lämmiketta saa taljoista ja fleece-huovista. Ikkunoissa on huomaamattomat pleksit estämässä lumen tuloa sisään.
12 kommenttia