Kliks ja uudet laatat ovat paikoillaan! Tanskalaiskeksintö kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta
Sisustus
Kliks ja uudet laatat ovat paikoillaan! Tanskalaiskeksintö kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta
Tanskalainen laattainnovaatio Click’n’Tile perustuu alustaan, johon voi vaihdella laattoja ilman työlästä remonttia.
Laatat kiinnitetään seinään liimattavaan alustaan.

Olisiko mahtavaa, jos laattoja voisi vaihtaa vähän useammin? Kaakelointi on työläs homma, eikä sitä viitsisi tehdä kovin usein. Ja nyt ei edes puhuta vesieristyksistä. Siksi kovin moni päätyy klassiseen valkoiseen tai harmaaseen laattaan, joka sopii moneen eikä siihen helposti kyllästy.

Tanskalainen Click’n’Tile-laattainnovaatio puhuttelee niitä vaihtelunhaluisia sisustajia, jotka voisivat vaihdella keittiön välitilan tai muun seinän laattaväriä useammin. Uuden brändin laatat kliksautetaan paikoilleen takalevyyn, joka kiinnitetään seinään erityisellä liimalla. Laattoja voi vaihdella loputtomasti. Mallistossa on trendikkäitä mattapintaisia värivaihtoehtoja sekä messinginvärisiä kaakeleita.

Mattasävyjen lisäksi valikoimissa on messinginvärinen laatta.

Lienee tosin väärin puhua kaakeleista, sillä laatat on valmistettu muovista. Yritys itse mainostaa tuotteidensa olevan ympäristöystävällisempi vaihtoehto, sillä kevyiden laattojen kuljetus tuottaa vähemmän hiilidioksidipäästöjä eivätkä ne tarvitse polttoa kuten perinteiset kaakelit.

180 x 60 sentin kokoinen alusta maksaa noin 30 euroa ja 20 laatan pakkaus noin 20 euroa. Vastalanseerattu laattakonsepti on ollut toistaiseksi vain yksityisen kuluttajaryhmän testauksessa, ja tuotteet ovat toistaiseksi saatavilla vain Tanskassa.

Kuvioissa vain mielikuvitus on rajana.

Pikaehostus laatoille?

Mutta mitä muita vaihtoehtoja on tarjolla, jos esimerkiksi keittiön välitilan laatat kyllästyttävät eikä uudelleenlaatoitus ole syystä tai toisesta mahdollinen? Ainakin maalaaminen. Kaakelimaalilla ja saumauskynällä saa helposti päivitettyä laatoitusta tähän päivään.

Pelkällä värillisellä saumalaastillakin saa uutta ilmettä ilman työlästä remonttia.

Täysin erilaisen tunnelman tuo mikrosementti, jolla voi piilottaa vanhan laattapinnan. Lue lisää täältä.

Laatat voi pinnoittaa myös saneeraus- ja kipsilaastilla. Sisustussuunnittelija Maru Hautala päällysti vessansa vanhanaikaiset laatat tällä metodilla ja sai samalla piiloon myös kohoboordit.

Kommentoi »