Mikä leivonnainen tuo joulutunnelman? Klassiset joulukakut
Ruoka
Mikä leivonnainen tuo joulutunnelman? Klassiset joulukakut
Kysyimme Kotivinkin lukijoilta, mikä leivonnainen tuo mukanaan joulutunnelman. Saimme yli 2 000 vastausta ja liudan hienoja tarinoita. Poimi reseptit ihanimpiin joulun kakkuihin.
5.12.2013
 |
Kotivinkki

Klassinen englantilainen hedelmäkakku vain ­paranee vanhetessaan. Voit antaa kakun mehevöityä tiiviiseen pakettiin käärittynä jopa 1–2 viikkoa.

Jouluherkkuni on englantilainen hedelmä­kakku, jonka olen leiponut jo 43 kertaa omassa kodissani. Olen soveltanut taikinaa siten, että liotan hedelmäpalat yön yli rommissa, konjakissa tai manteliliköörissä. –63 vuotias Kotivinkin lukija, Kotka

Sacher on kiitollinen joululeivonnainen. Se säilyy kuorrutettunakin jääkaapissa lähes viikon. Viimeistele kakku ennen tarjoilua lumikarpaloilla.

Isä sai Sacherkakun liikekumppaniltaan Itävallasta. Se oli odotettu postipaketti. Sacher oli taivaallisen hyvää. Rapean suklaakuoren alla oli mehevä, suklainen torttu hilloraidalla. –50 vuotias Kotivinkin lukija, Linnavuori.

Sain ujutettua jouluhalon vaivalloisesti oman perheeni arkeen teini-iässä, kun Ranska-fanaattisuuteni puhkesi pahimmilleen. Siitä asti se on säilynyt, kylläkin nyt jo omassa kodissani. Toivon, että se tulisi säilymään oman perheeni perinteissä. –22 vuotias Kotivinkin lukija, Lahti

Kotivinkki 21/2013

Katso myös:

1 kommentti