Meidän Talo

Kivitalon avokeittiöstä remontoitiin monipuolinen tila – toiminnallisuuden kruunaa sähköpöydästä nappia painamalla nouseva etätyöpäivän kotikonttori

Kivitalon avokeittiöstä remontoitiin monipuolinen tila – toiminnallisuuden kruunaa sähköpöydästä nappia painamalla nouseva etätyöpäivän kotikonttori
Modernin kivitalon avokeittiö päivitettiin remontissa toimivammaksi ja kodin sisustukseen sopivaksi. Keittiön ilme selkiytyi ja toiminnallisuus parani kertaheitolla.
Julkaistu: 14.5.2021

Vasta valmistuneen asunnon avokeittiö oli toteutukseltaan tylsä ja huonosti suunniteltu. Säilytystilasta suurin osa oli tilankäytöltään tuhlailevia kaappeja. Parasta tilasssa oli olohuoneen keittiöstä rajaava saareke, mutta senkin suunnittelu oli jäänyt puolitiehen. Työtason sähköpistoke oli asennettu saarekkeen kylkeen lähes lattian rajaan.

Keittiö ennen remonttia.

Asukas halusi uudesta keittiöstä toimivamman ja fiilikseltään kalustemaisemman, jotta se sopii tunnelmaltaan paremmin yhteen olohuoneen sisustuksen kanssa. Muutostyön suunnittelu tilattiin arkkitehti Jari Laiholta. Uudessa suunnitelmassa keittiön perustoiminnot säilyivät pääosin entisillä sijoillaan; vesipiste, liesitaso ja tiskikone pitivät vanhat paikkansa, samoin saareke. Sen sijaan uuni ja mikroaaltouuni siirtyivät osaksi uutta täyskorkeaa kaapistoa ergonomisesti oikealle korkeudelle. Uuteen kaapistokompleksiin integroitiin myös jääkaappi-pakastin ja kapea apteekkarinkaappi kuiva-aineille. Projekti sujui ilman suuria yllätyksiä. Remontin yhteydessä oleskelutilan ja eteisen tammiparketti hiottiin ja kuultolakattiin.

Lapetekin kivikomposiitista valmistettu Subline 400-U -allas on liimattu alta keraamiseen tasoon. Mattamusta hana on Tapwellin.
Yläkaappien kippiovi on kätevä käytössä. Kaapin yläosassa on mittatilauksena tehty kotelointi ilmastointiputkelle.

Keittiön uusi ilme sai inspiraationsa asukkaan rakkaudesta luontoon ja luonnonläheisiin sävyihin. Vaaleanharmaiden alakaapistojen pariksi Jari suunnitteli yläkaappeihin ja takaseinään lämpimän harmaan puupinnan. Visuaalisesti yhtenäinen pinta ja yläkaappien sijoittaminen ilmavasti keskelle päätyseinää keventävät keittiön yleisilmettä. Kaappien käyttömukavuus parani ovien kippiovimekanismien ansiosta.

Uunit ja integroitu jääkaappi-pakastin sijoitettiin omalle seinälle saarekkeen jatkoksi. Uudessa paikassa jääkaapin sisus ei näy enää olohuoneen sohvalle. Kaikki kodinkoneet ovat Progressin mallistosta.
Eläväpintainen seinä luo mielenkiintoisen taustan keittiölle. Puupintaa jäljittelevä laminaattilevy on Structura 402 Havanna -tammikuosi. Yläkaappien takana kiertää epäsuorasti valaiseva led-nauha. Ruokapöydän suunnitteli arkkitehti Jari Laiho ja sen valmisti mittojen mukaan Oksasen Kalustetyö. Sähköpöytä toimii myös kotikonttorina. Vanhat kaapistot saivat uuden kodin Tori.fi-sivuston kautta.

Suurimpia muutoksia oli keittiön kaappien korvaaminen laatikostoilla. Työtasojen materiaaliksi valittiin helppohoitoinen keraaminen Tulikivi Urban Argento -taso. Samasta materiaalista tehtiin myös työtason jatkoksi seinälle nouseva tyylikäs korotus. Uuden keittiön toiminnallisuuden kruunaa saarekkeen eteen suunniteltu uusi ruokapöytä. Näppärästä sähköpöydästä nousee nappia painamalla etätyöpäivän kotikonttori.

Mitä remontti maksoi?

  • Keittiön kaapit, hana, allas ja kodinkoneet 15 000 e
  • Kivitasot1 800 e
  • Asennustyöt 4 300 e
  • Sähkötyöt 400 e
  • Ruokapöytä sähköjalalla 2 000 e
  • Suunnittelu 1 500 e

Yhteensä 25 000 euroa.

1 kommentti