Kirppisharrastaja Lyyli Iivarinen jaksaa kaivaa aarteita tavarakasojen alta: ”Minulle on asetettu lasipurkkikielto”
Sisustus
Kirppisharrastaja Lyyli Iivarinen jaksaa kaivaa aarteita tavarakasojen alta: ”Minulle on asetettu lasipurkkikielto”
Kallionkoti-tilistään Instagramissa tunnettu Lyyli Iivarinen etsii kirpputoreilta Esteri Tomulan harvinaisia astioita. Mukaan tarttuu myös vanhoja mittalaseja ja erikoisia emalikylttejä. Tässä Unelmien Talo&Koti -lehden Aarteenetsijä-sarjassa esittelemme intohimoisia kirpputoriharrastajia.
15.2.2023
 |
Unelmien Talo&Koti

Kirppisharrastukseni alkoi... jo teini-­ikäisenä, mutta kunnolla vasta muutettuamme 100-vuotiaaseen taloon noin 10 vuotta sitten.

Etsin kirppiksiltä... vanhoja sisustusesineitä ­sekä käyttötavaraa. Mukaan tarttuu myös vanhoja vetimiä, nuppeja, kalustepyöriä ja ­leimasimia ­diy-projekteihin.

Vierailin viimeksi... Porin Patakirppiksellä, joka on kirppareiden eliittiä kokonsa ­puolesta ja auki jopa ­ilta kymmeneen!

Tällä hetkellä metsästän... Esteri Tomulan ­tattikuvioista leikkuulautaa ja posliinista hillopurkkia. Ne ovat harvinaisia.

Olen hankkinut liian monta... vanhaa lasi­purkkia. Minulle on asetettu kotona lasipurkkikielto. Se ei ole tehonnut, joten harvinaiset lasipurkit löytävät ­edelleenkin tiensä kotiimme.

”Minulle on asetettu kotona lasipurkkikielto. Se ei ole tehonnut, joten harvinaiset lasipurkit löytävät ­edelleenkin tiensä kotiimme.”

Harmittaa, että ostamatta jäi... antiikki­lipaston laatikot, joista olisin rakentanut ­upean kalusteen kotiin. Ajattelin, että kierrän kirpparin ­loppuun ja haen sitten laatikot, mutta sillä välin joku oli ostanut ne.

Viimeisin löytöni... on vanha jalallinen ­lasimitta, jonka kylkeen on hiottu haaleat mittamerkinnät. Se sopii hienosti mittalasieni ­kokoelmaan.

Paras kirppis... on Helsingin Metka, jota pitää ­aurinkoinen Riitta.

Jospa vastaan tulisi... mustavalkoinen emalikyltti, jossa lukisi: älä sylje lattialle. Se olisi täydellinen lisä vanhojen kieltokylttien kokoelmaani!

”Paras löytöni on maustelokerikon lasilaatikot, joista rakensin keittiöön laatikoston”, Lyyli kertoo. Jutun kuvat: Lyyli Iivarinen
Patinoituneet simpukka-astiat ovat heräteostoksia kirppareilta ympäri Suomen. ”Olen maksanut niistä 2–5 euroa”, Lyyli sanoo.
Esteri ­Tomulan tattikulhot löytyivät Mikkelistä ja Helsingistä. Iso maksoi 25 e ja pieni 38 e.
Lyyli keräilee vanhoja mittakannuja. ”Pienemmän kannun löysin parilla eurolla Pietarsaaren Itä-Loppis-­kirpputorilta”, Lyyli kertoo.
Kirjapainokasti säilöö vanhoja emalikylttejä ja pääsylippuja.
Kommentoi »