Kirjoneulelapaset, joissa leimuavat revontulet! Helppo kuvio sopii aloittelijallekin
Tee itse
Kirjoneulelapaset, joissa leimuavat revontulet! Helppo kuvio sopii aloittelijallekin
Helpot kirjoneulelapaset sopivat aloittelijankin puikoille, koska lankajuoksut ovat lyhyet. Paksulla langalla on nopea neuloa.
21.2.2018
 |
Kotivinkki

Koko: Naiselle.

Kirjoneulelapaset – tarvikkeet:

  • Novita Isoveli -lankaa: 100 g sävyä grafiitti (044), 50 g sävyä kettu (056), 50 g sävyä vadelma (530) ja 50 g sävyä pellava (061) (75 % villa, 25 % polyamidi)
  • sukkapuikot 5 ja 6 mm tai käsialan mukaan.

Mallineuleet

Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *1 o, 1 n*, toista *–*.

Sileä oikea neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.

Kirjoneule suljettuna neuleena: neulo sileää neuletta suljettuna neuleena ruutupiirroksen mukaan.

Tiheys: 16 sileää neuletta paksummilla puikoilla = 10 cm.

Kirjoneulelapaset valmistuvat näin

Vasemman käden lapanen

1. Luo ohuemmille sukkapuikoille grafiitin värisellä langalla 32 s ja jaa silmukat neljälle puikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on IV ja I puikon välissä. Neulo suljettuna neuleena joustinneuletta 8 cm. Vaihda paksummat puikot ja neulo sileää neuletta 1 krs.

2. Aloita sitten kirjoneule ruutupiirroksen 1. kerrokselta ja toista 4 s:n mallikerta 8 kertaa. Neulo ruutupiirroksen kerrokset 1–25.

Huom! Kun olet neulonut kerroksen 9, tee peukalonaukko seuraavasti: neulo I puikon silmukat ja vielä II puikon 2 ensimmäistä silmukkaa kirjoneuletta, neulo 6 seuraavaa silmukkaa erivärisellä langalla. Siirrä neulomasi silmukat takaisin vasemman käden puikolle ja jatka kirjoneuletta normaalisti.

3. Neulo loput lapasesta grafiitin sävyisellä langalla. Neulo sileää neuletta, kunnes kämmen osan pituus joustimesta eteenpäin mitattuna on noin 15 cm tai kunnes etusormi jää peittoon.

4. Aloita kärkikavennukset. Neulo I ja IV puikon alussa 2 s oikein yhteen takareunoista ja II ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Toista kavennukset joka kerros, kunnes jäljellä on 8 s. Katkaise lanka, vedä loppujen silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.

Oikean käden kirjoneulelapanen

Neulo vasemman lapasen peilikuvaksi eli tee peukalonaukko III puikon alkuun.

Lapasen peukalo

1. Pura erivärinen lanka pois ja poimi samalla silmukat puikoille. Poimi lisäksi kummaltakin sivulta silmukoita lisää niin, että työssä on yhteensä 15 s.

2. Jaa silmukat kolmelle puikolle ja neulo grafiitilla sileää neuletta suljettuna neuleena noin 6 cm tai kunnes peukalon kynnestä näkyy puolet. Neulo jokaisen puikon lopussa 2 s oikein yhteen, kunnes jäljellä on 6 s.

3. Katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi, kiristä ja päättele. Höyrytä valmiit kirjoneulelapaset.

Ohjeen suunnittelu: Minna Metsänen

2 kommenttia