Meidän Talo

Nosta esiin tai sulauta sisustukseen! 7 luovaa vinkkiä kirjojen säilytykseen

Kirjojen säilytyksessä luovuus on valttia. Ratkaisuilla voit säästää tilaa tai tuoda kirjat kauniisti osaksi kotisi sisustusta. Kurkistimme erilaisiin koteihin ja poimimme kiinnostavimmat ideat – nappaa parhaat päältä!
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Kirjojen säilytys: 7 luovaa ratkaisua aidoista kodeista

1. Kuratoitua kamaa

Etenkin vanhoissa taloissa on koloja ja syvennyksiä, jotka saa oivallisesti hyödynnettyä kirjojen säilytykseen. Paikasta riippuen syvennyksen voi pyhittää pelkästään kirjoille tai varata pari hyllyä vain ja ainoastaan tietyntyyppiselle lukemiselle.

2. Integroitu kirjahylly

Tummat kiintokalusteet olohuoneessa ja makuuhuoneessa istuvat saumattomasti toisiinsa ja koko kodin tyyliin. Sama materiaali saa kokonaisuuden näyttämään yhdeltä isolta kalusteelta, johon eri toiminnot on integroitu. Käytävän puolelle jäävä kirjahylly muuttaa tilan kätevästi tyylikääksi kirjastoksi.

3. Hukkatila käyttöön

Hyödynnä usein käyttämättä jäävät portaiden aluset, porrasaulat ja käytävät kirjoille ja rauhalliselle lukuhetkelle. Vaaleansinseksi maalattu värikäs hyllykokonaisuus on persoonallinen ratkaisu.

4. Ikkunat oviksi

Upotettuun kiinteään hyllyyn on tehty kauniit, talon tyyliin sopivat ovet vanhoista isoista ruutuikkunoista. Etenkin allergiaperheissä on suositeltavaa, että pölyä keräävät kirjat säilytetään ovien takana.

5. Tapettia taakse

Syvennykseen räätälöity kevyt kirjahylly saa hienosti lisäilmettä tapetista. Hyllyjen välin on oltava tarpeeksi iso, että tapetti näkyy selkeästi vielä kirjojen yläpuoleltakin. Kevyet hyllyt säilyttävät syvennyksen ilmavana. Hienostunut, tilaan sopiva ratkaisu ei kilpaile kauniiden kattopalkkien ja rouhean tiilimuurauksen kanssa.

6. Lisää hyllytilaa

Kirjoista voi luoda myös koko kotiin kantavan sisustusteeman. Erillisillä hyllyillä voi räätälöidä lisätilaa kirjoille hyödyntämällä oviaukkojen ja seinien yläosat, jolloin kodin kuutiot tulevat hyötykäyttöön. Leveä aukko on täydennetty kekseliäästi kapeilla kirjahyllyillä, jolloin ne eivät vie vapaata seinätilaa.

7. Seinästä hyllyksi

Seinään upotettu kirjahylly saa näyttävyyttä, kun hyllyjen välisen osan jättää leveämmäksi. Onnistuneessa kokonaisuudessa aukkojen ja rakenteiden väliset mittasuhteet ovat sopusoinnussa toisiinsa nähden. Kirjojen tiukka värikoodi säilyttää yhtenäisen, harmonisen ilmeen.

Julkaistu: 11.3.2020
Kommentoi »