Kirjoita ja piirrä seinään
Tee itse
Kirjoita ja piirrä seinään
Kevyt kapalevy sopii mainiosti seinien koristelemiseen! Kirjoita seinälle lempimietteesi tai koristele seinä hauskoilla kuvilla.
Julkaistu 20.3.2010
Kotivinkki

Tee näin: 1. Suunnittele haluamasi kuvio ja/tai kirjaimet. Piirrä ne kapalevyyn. 2. Harjoittele leikkaamista ylimääräisellä kapalevypalalla. Pidä veistä mahdollisimman pystysuorassa ja pyri leikkaamaan yhdellä viillolla. Vältä nyrhittyä reunaa. Jos niin käy, voit siistiä reunaa myöhemmin vuolemalla. Jos leikkaat pitkiä suoria viivoja, leikkaa metalliviivaimen reunaa vasten. 3. Aseta levy leikkuualustan päälle ja leikkaa ääriviivoja pitkin. 4. Kuviot näyttävät paremmilta, jos ne nousevat hieman irti seinästä. Leikkaa siis muutama pieni korokepala kapalevystä ja kiinnitä ne karhutarralla kuvion takapuolelle. 5. Maalaa kuviot kahteen kertaan askartelumaalilla. 6. Sommittele kuviot seinälle. 7. Laita pieni pala kaksipuoleista teippiä tai karhutarraa korokepaloihin. Paina kuviot seinään.

Kuva Ullamaija Hänninen  

* kapalevyä taiteilijatarvikeliikkeistä. Kuvan levyn paksuus on 5 mm. * lyijykynä ja pyyhekumi * viivoitin * terävä mattoveitsi * leikkuualusta tai muu suoja leikkuunaarmuja estämään * askartelumaalia ja pensseli * karhutarraa tai kaksipuoleista teippiä  

Kommentoi »