Kotivinkki

Kirjailija Outi Pakkanen nauttii kotona vietetyistä loikoilupäivistä – ”Ulkona saa mielellään sataa ja myrskytäkin”

Kirjailija Outi Pakkanen nauttii kotona vietetyistä loikoilupäivistä – ”Ulkona saa mielellään sataa ja myrskytäkin”
Kirjailija Outi Pakkasen sukutapaamisessa koirakin pääsee melkein ruokapöytään. Paras päivä on sellainen, jolloin ei tarvitse lähteä välttämättä minnekään. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 1.2.2021

Ihan paras tapa rentoutua

Rentoudun kokkaamalla. Tänään teen gruusialaista kaali­laatikkoa. Myös hyvä musiikki, kirja ja leffa ovat minulle hyviä tapoja.

Paras päivä

Nautin siitä, kun minulla ei ole mitään suunnitelmia. Voin lukea, tehdä ruokaa rauhassa, syödä pitkään ja vain nauttia siitä, että ei tarvitse lähteä minnekään. Ulkona saa mielellään oikein sataa ja myrskytäkin.

Paras oivallus

Kun podin ikäkriisiä, kuulin jonkun sanovan, että ihminen ei vanhene vaan ikääntyy. Tajusin, että minussa on kaikki ne iät, jotka olen elämäni aikana elänyt: prinsessaa leikkinyt pikkutyttö, teatteriurasta haaveillut teini-ikäinen… Kaikki ne kerrokset voivat vieläkin pulpahtaa esiin. Olen oivaltanut myös, että itselleen on hyvä olla armollinen. Ikävät asiat saa yrittää unohtaa.

Paras neuvo

Isäni sanoi aina, että kuule Outi, sie pystyt mihin vain. Hän puhui aina Karjalan murretta ja uskoi minuun. Vahva itsetuntoni rakentui vanhempieni varaan.

Paras ystävä

Leena Carlstedt on ollut paras ystäväni 11-vuotiaasta lähtien. Hän on asunut jo vuosikymmeniä Ruotsissa, mutta tapaamme pari kertaa vuodessa. Ystävyytemme on vain syventynyt. Muistelemme usein nuoruutta ja aikaa, jolloin meillä oli kimppa­kämppä Dagmarinkadulla. Kutsuimme sitä Dagu­diskoksi. On ihanaa, kun on ystävä, jonka tuntee läpikotaisin.

Paras tapa säästää

Ostin jokin aika sitten kaksi Alvar Aallon tuolia. Tavallaan se oli investointikin. Sanoin pojalleni, että kun olet perinyt nämä, voit myydä ne!

Paras hetki

Nautin siitä, kun meillä on koko suku paikalla. Istumme kaikki kaksitoista ja koira ison pöydän ääressä kotonani ja nautimme hyvästä ruoasta.

Paras...

Ruoka: Voissa paistettu kuhafilee
Juoma: Kuohuviini
Maku: Korianteri
Tuoksu: Vastaleikatun nurmikon tuoksu
Matkakohde: Berliini
Kirja: Kjell Westön koko tuotanto
Kulkupeli: Höyrylaiva
Keittiöväline: Hyvä veitsi
Tv-ohjelma: Hercule Poirot
Vaate: Punainen
Musiikki: Oopperamusiikki
Biisi: Johnny Guitar
Artisti: Jonas Kaufmann
Jäätelö: Vaniljajäätelö
Elokuva: Kummisetä-trilogia
Herkku: Parmankinkku ja hunajameloni
Vuodenaika: Syksy
Huonekalu: Ruokapöytä
Kasvi: Mänty
Jälkiruoka: Suklaamousse
Kaupunki: Helsinki
Iltarutiini: Kasvojen puhdistus puhdistusmaidolla ja kasvovedellä
Kuva: Otava / Markus Pentikäinen
1 kommentti