Kotivinkki

Kirjailija Leena Lehtolainen rentoutuu kiipeilemällä vuorilla – ”Mitä jyrkempi, sen parempi”

Kirjailija Leena Lehtolainen rentoutuu kiipeilemällä vuorilla – ”Mitä jyrkempi, sen parempi”
Kirjailija Leena Lehtolainen viihtyy omalla jättisohvalla kirjan ja teekupillisen kanssa. Rentoutuminen onnistuu parhaiten pelaamalla korttia ja kiipeilemällä jyrkänteillä. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 19.10.2020

Ihan paras paikka kotona

Meillä on kolme metriä pitkä kirkkaanpunainen sohva. On ihanaa lymyillä siinä ulkoilun jälkeen hyvän kirjan ja teekupillisen kanssa. Sohvalta voi katsella kauriita, joiden reitti kulkee pihamme ohi.

Paras opetus

Onni on ehjät kumisaappaat – eli pitää olla varustautunut tilanteen mukaan. Työvälineiden on oltava olla kunnossa. Teen kirjailijan töitä täällä kotona. Tarvitsen kunnon työtuolin, hyvän valaistuksen ja varatietokoneen siltä varalta, että kone hajoaa. Ja varmuuskopiot täytyy aina olla.

Paras hetki

Nautin siitä, kun aikuiset poikamme tulevat käymään ja kokkaan heille keittiössä. Kuuntelen samalla jotain hyvää musaa ja tiedän, että kohta pääsemme yhteisen pöydän ääreen. Kokoonpanosta riippuen laitan kasvis- tai liharuokaa.

Paras päivä

Minulle riittää, kun on sopivasti työntekoa, ulkoilua, liikuntaa ja rentoutumista. Mutta päivän laakeroi se, jos tulee vaikka kiva Whatsapp-viesti ystävältä. En kaipaa enää sellaista, että olisi koko ajan jotenkin kauhean hienoa, vaan nautin tyyneydestä rutiineissa. Luonto tarjoaa milloin kurjen, milloin metsätähdet tai oravanjäljet lumessa.

Paras tapa rentoutua

Pelaan perinteisillä pelikorteilla pasianssia tai tuijotan ulos ikkunasta ja annan pääni tyhjentyä. Se on yhtä aikaa rentoutumista ja mielen tyhjentämistä. Rentoudun myös, kun pääsen kiipeilemään jyrkille vuorille. Mitä jyrkempi, sen parempi.

Paras oivallus

Kannattaa antaa ilon tulla, kun iloon on syytä. Meillä suomalaisilla on ehkä vieläkin tapana ajatella, että itku pitkästä ilosta. En häpeä edes sitä, että huudan hulluna urheilukisoissa omille suosikeilleni ja olen onnellinen heidän onnistumisestaan.

Paras tapa säästää

Ostan sellaista kamaa, joka ei heti mene rikki. Siinä säästän myös luontoa ja omia hermojani.

Paras…

Ruoka: Palak Paneer
Juoma: Garzon Tannat
Maku: Valkosipuli
Tuoksu: Bergamotti
Matkakohde: Kenia
Kulkupeli: Punainen Peugeot 3008
Keittiöväline: Tomaatinkannan poistaja
Elokuva: Järki ja tunteet
Tv-ohjelma: True Detectiven ykköskausi
Biisi: Luonteri Surfin Peruskallio
Kosmetiikkatuote: Ripsiväri Sensai 38
Musiikki: Ramopunk
Artisti: Freddie Mercury
Ravintola: Hotelli Tornin Ateljee Bar Helsingissä
Jäätelö: Kolmen kaverin lakritsijäätelö
Herkku: Vahvat juustot
Kaupunki: San Gimignano
Vuodenaika: Alkusyksy
Kasvi: Nokkonen
Jälkiruoka: Scroppino-cocktail
Kommentoi »