Kotivinkki

Kirjailija Anna Kortelainen: "Astianpesukone on paras investointi, jonka ihminen voi tehdä”

Kirjailija Anna Kortelainen: "Astianpesukone on paras investointi, jonka ihminen voi tehdä”
Kirjailija Anna Kortelainen nauttii pyykin pesemisestä ja inhoaa tiskaamista. Viikon paras hetki koittaa perjantai-iltapäivänä, jolloin odotettu viikonloppu on vielä kokonaan edessä. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 4.1.2021

Ihan paras oivallus

Olen tajunnut, että keski-ikä on uusi ja paljon parempi nuoruus. Se on kuin uudistettu, korjattu painos nuoruudesta. En tarkoita viidenkympin villitystä vaan sitä, että keski-ikäiset ovat nyt aika epä­sovinnaisia, vapaita ja radikaaleja.

Paras kotityö

Tykkään yhdestä ainoasta kotityöstä: pyykin pesemisestä. Myös pyykin ripustaminen on kivaa – en muuta tekisikään, jos saisin valita. Olen varmaan edellisessä elämässäni ollut pyykkäri. Toissa vuonna pääsin poikkeuksellisesti ripustamaan lakanoita ulos kuivumaan, kun vietin Virossa kesän. Ne lepattivat tuulessa omena- ja kirsikkapuiden kukkiessa.

Paras hetki

Perjantai-iltapäivä on viikon paras hetki. Olen syntynytkin perjantaina kello 13.30, se on sellainen mukava lounaan jälkeinen aika. Silloin on sellainen fiilis, että viikonloppu ei ole vielä alkanut, mutta se on kokonaan edessä. Enkä ole siitä minuuttiakaan vielä käyttänyt! Se on viikonlopun ikuinen aatto, pienen liputuspäivän arvoinen, kun viikko on pulkassa.

Paras paikka kotona

Sain kälyltäni Ilmari Tapiovaaran ruokaryhmän – pöydän ja kolme 60-luvun tuolia. Ja myöhemmin vielä neljännen tuolin perheeltäni 50-vuotislahjaksi. Pöytä on sopivan kokoinen, ja kirjoitan mieluiten sen ääressä, vaikka minulla on oma työhuone. Ergonomiaa parannan sydämen muotoisella tyynyllä, tosin se ergonomia on aika symbolista.

Paras päivä

Parasta on silloin, kun lopettaa duunin tekemisen jo siinä päivän puolivälissä, ja ottaa loppupäivän iisisti. Voi vaikka laittaa ruokaa keskellä päivää – siis jotain aivan radikaalia! Tämä on tietenkin suomalaisen työmoraalin vastaista, mutta näinkin on joskus tullut tehtyä.

Paras satsaus

Inhoan käsin tiskaamista ja lykkään sitä aina eteenpäin. Siksi astianpesukone on paras investointi, jonka voi tehdä. Se voittaa kaikki osakesijoitukset. Kun ihmisellä on astian­pesukone, hän on voiton puolella.

Paras...

Ruoka: Ruotsalainen kasviproteiini Oumph

Juoma: IPA-olut

Maku: Hapan

Tuoksu: Saippua

Matkakohde: Viro

Kulkupeli: Juna

Keittiöväline: Juustoveitsi

Kirja: Se joka on mukana

Elokuva: Carlos Sauran Korppi sylissä

Vaate: Virttyneet fleecehousut

Kosmetiikkatuote: Huulipuna

Musiikki: Rahmaninovin

Artisti: Dmitri Hvorostovski

Ravintola: Kuikka

Herkku: Juustot

Kahvila: Meli

Kaupunki: Stadi

Vuodenaika: Alkukesä

Huonekalu: Sänky

Kasvi: Nukkatyräkki

Aamupala: Pikakahvi ja pikapuuro

Iltarutiini: Neulominen

1 kommentti