Maku

Kinua kvinoaa

Kinua kvinoaa

Hiilihydraatti- ja proteiinipitoinen yrttikasvi kvinoa on kotoisin Etelä-Amerikasta Andien vuoristosta. Kvinoasta syödään siemenet, joita käytetään riisin ja couscousin tapaan.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Mainos

*Kvinoassa on enemmän proteiinia kuin riisissä tai viljoissa, ja se sisältää paljon välttämättömiä aminohappoja, ravintokuitua ja fosforia.

*Kvinoassa on runsaasti myös rautaa ja magnesiumia. Kvinoa eli kinua (englanniksi quinoa) sopii keliaakikkojen ruokalautaselle, koska se on luontaisesti gluteeniton.

*Seitan on puolestaan vehnägluteenista valmistettava ”lihankorvike”, jota monet kasvissyöjät tekevät myös itse gluteenijauhoista (saa Ruohonjuuresta).

Julkaistu: 27.9.2012
Katso myös nämä