Meidän Talo

Sängynpääty, vitriini ja kokonaisia piharakennuksia! Nappaa talteen 15 nerokasta ideaa vanhojen ovien ja ikkunoiden hyödyntämiseksi

Sängynpääty, vitriini ja kokonaisia piharakennuksia! Nappaa talteen 15 nerokasta ideaa vanhojen ovien ja ikkunoiden hyödyntämiseksi
Käytöstä poistuneista ovista ja ikkunoista voi tehdä ihmeitä. Katso kekseliäät ratkaisut!
Julkaistu 16.9.2022

1. Trendikäs lasiseinä

Lasiseinä jakaa tilan ilmavasti. Läpinäkyvän lasin nerokkuus on siinä, että se samaan aikaan erottaa ja yhdistää. Upean lasiseinän voisi tilata uutena, mutta kierrätetystä materiaalista syntyy ihan omanlaisensa tunnelma. Nämä näyttävät pariovet on tehty vanhoista ikkunoista.

2. Melkein kuin oikea ikkuna

Vanha konsti saada tilaan lisää valoa on sijoittaa peili tai peilejä ikkunaseinän viereiselle seinälle. Varsinkin iso peili saattaa heijastaa maiseman niin, että sitä melkein erehtyy luulemaan ikkunaksi. Näissä suloisissa itse tehdyissä ikkunapokapeileissä on jopa pientä vitsikkyyttä. Peili todellakin on kuin ikkuna!

3. Vaihtuva taideteos

Jos saat käsiisi vanhan ikkunapokan, etkä oikein keksi sille käyttöä, ripusta se ikään kuin tauluksi seinälle. Kehys on kaunis sellaisenaan tai voit ripustaa sen sisälle vaihtuvan taidenäyttelyn. Joulun aikaan kehyksen keskipisteeksi sopii vaikka havukranssi.

4. Oho, ovesta tuli pöytä!

Jämäkkä vanha ovi saattaa käydä myös sohva- tai ruokapöydäksi. Tässä vanha ovi on löytänyt uuden elämän terassipöytänä. Ruokailuryhmä on sateelta suojassa, sillä terassin päällä on juuri uusittu valokate.

5. Persoonalliset liukuovet

Tämä vaatekomero sai todella persoonallisen ilmeen, kun tavallisten liukuovien sijaan paikalle asennettiin hurmaavasti kuluneet vanhat ovet. Kahvakin on valmiina! Bonus: Jos teilläkin tuskaillaan tuoleille kertyville vaatteille, olisiko tässä ratkaisu? Osittain rikkoutuneesta tuolista voi tuunata täydellisen ripustuspaikan puolipitoisille vaatteille.

6. Rouhea ratkaisu

Jos kivoja vanhoja ovia ei ole omasta takaa, sellaiset voi löytää vaikka kirpputorilta kuten tässä talossa. Krouvisti muotoiltujen kirppariovien kaveriksi hankittiin metallikisko rautakaupasta. Idean hauskaan liukuoviratkaisuun omistaja löysi netistä.

7. Ovi unien maailmaan

Usein nähty, mutta aina toimiva ja helppo toteuttaa: ovi sängynpäätynä. Puinen ovi tuo ryhtiä ja pientä rosoisuutta muuten vaaleaan tilaan.

8. Hurmaava kesähuone

Huvimajan toinen pääty rakennettiin vanhoista ikkunoista ja ovista. Puupokat muotoiltiin osittain uusiksi ja niihin leikattiin vanhasta lasista uudet ikkunat. Ovet on maalattu Tikkurilan vihreällä sävyllä L449. Kesämaja on käytössä vain kesäisin, talvella se kätevä varasto.

9. Jotain uutta, jotain vanhaa

Kekseliäs yhdistää uutta ja vanhaa. Instagramissa ja blogissaan nokkelista ideoistaan tunnettu @parolanasema suunnitteli upean vitriinin vanhoja kansakoulun ikkunoita hyödyntäen. Runko on tehty uudesta materiaalista ja takaseinä paneloitu. Ikkunoista tehdyt lasiovet luovat täydellisen tunnelman.

10. Täydellinen hämäys

Tämä talo on uusi, toisin kuin tunnelmasta uskoisi. Salaisuus piilee yksityiskohdissa kuten siinä, että kaikki talon ovet ovat vanhoja ja kierrätettyjä! Upea ruokakomerokin sai omansa ja näyttää juuri siksi niin täydelliseltä.

11. Vähänkin voi olla sopivasti

Älä lannistu, vaikka käytössäsi olisi vain vähän ikkunoita. Persoonallisen rakennuksen voi nimittäin luoda vain muutaman vanhan ikkunan ympärille. Seinäjokelaisen perheen kesähuoneen ikkunat saatiin sukulaisilta. Musta laudoitus antaa rakennukselle modernin ilmeen.

12. Yksinkertaisesti paras

Joskus vanha ovi on kerrassaan upein… ovena. Ihaninta on, jos puuttuvia vanhan huoneiston tai talon alkuperäisiä ovia löytää vintiltä tai varastosta. Rakennuksen henkeen sopivia ovia voi etsiä myös kirpputoreilta tai vanhoja rakennustarvikkeitavälittävien tahojen myymälöistä. Tämän talon näyttävät ovilistat on otettu talteen sukulaisten purkutalosta.

13. Kompakti kesähuone

Viehättävä kesähuone on kokoelma vanhoja ikkunoita kirpputoreilta, hevostallilta ja naapurin kasvihuoneesta. Oikea suunta ja suojaisa paikka takaavat, että lasihuone pysyy viileänä koko kesän.

14. Sesonkien näyttämö

Aivan kuten ikkunan, myös oven voi asettaa seinää vasten koristeeksi. Siitä saat helposti täydellisen taustan kauden koristeille, kuten kukille ja valoketjuille.

15. Iloa ympäri vuoden

Kasvihuone tai pieni pihatalo ei ole vain kesän juttu. Tämä vanhoista ikkunoista tehty lasitalo on ihanan tunnelmallinen myös joulun ja talven valoissa.

Kommentoi »