Maku

Kevyet herkut kesään

Kevyet herkut kesään

Kevyitä herkkuja kesällä ovat tuoreet marjat ja hedelmät, joista voi nautiskella hyvällä omallatunnolla. Marjoista ja hedelmistä voi valmistaa myös vähäenergisiä jälkiruokia.
Teksti Maku-toimitus
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus
Mainos

Marjoista ja hedelmistä voi valmistaa myös keveitä jälkiruokia. Kohokkaan makea versio on höyhenenkevyt jälkiruoka.

Vähärasvaisilla jogurteilla, rahkalla tai piimällä saa raikasta makua helposti, käytä niitä kastikkeena tai valmista maukas hyytelö.

Kermaisten jäätelöiden sijaan valmista marjoista ja valkuaisista herkullinen vaahto. Valkuainen kaikessa keveydessään pehmentää marjaherkun rakennetta ja tekee lopputuloksesta silkkisen pehmeän.

Vokkihedelmiin voit käyttää vaihtelevasti oman tarhan tai lähikaupan satoa, hedelmissä on vain vähän energiaa. Annoksen lisäenergian määrää voit helposti säädellä pähkinöillä ja kekseillä.

Julkaistu: 30.4.2010
Katso myös nämä