Keväinen kukka-asetelma peltirasiaan
Tee itse
Keväinen kukka-asetelma peltirasiaan
Tämä kukka-asetelma muistetaan pitkään. Kätke peltirasiaan keväinen yllätys päivänsankarille.
17.3.2016
 |
Avotakka

Keväinen kukka-asetelma on tehty lemmikeistä, leinikeistä, tulppaaneista ja neilikoista. Kukat aseteltiin peltirasiaan, mutta voit käyttää myös pahvi- tai puulaatikkoa, jos muovitat pohjan huolellisesti.

Kukka-asetelman pohjakukaksi kannattaa valita jokin kestävä laji, kuten neilikka. Kun lyhytikäiset kukat ovat asetelmassa päällimmäisinä, niitä on helppo vaihtaa uusiin. Poista kuihtuneet ja homehtuneet kukat heti. Muista myös, että matalat ja tiiviit asetelmat kestävät paremmin kuin korkeat ja ilmavat. Tarkista päivittäin, tuntuuko pohjalla olevan sienen pinta kuivalta, ja lisää vettä tarvittaessa. Sumuta kosteutta myös suoraan kukkiin. Älä unohda siirtää kukka-asetelmaa yöksi viileään.

Tarvikkeet:

  • Oasis-sieni
  • peltirasia tai muu laatikko
  • veitsi
  • kukkia.

Näin kokoat keväisen kukka-asetelman

1. Leikkaa Oasis-sieni rasian pohjan kokoiseksi. Jos laatikko on suuri, täytä se useammalla sienellä. Pane ne sitten kellumaan viileään veteen. Anna sienen vettyä rauhassa. Älä painele sitä sormella vedenpinnan alle, sillä se jää helposti keskeltä kuivaksi.
2. Leikkaa neilikat lyhyiksi ja pistele niitä laatikon pohjalla olevaan sieneen, kunnes se peittyy näkyvistä. Painele sitten muut kukat sieneen, niin että ne jäävät hieman neilikoita korkeammalle. Jos joudut vaihtamaan kukan paikkaa, paina se aina uuteen, rei’ittämättömään kohtaan.
3. Tarkista, että kukat säilyvät vahingoittumattomina, kun suljet kannen.
Kommentoi »