Kevään innostavimmat käsityöt! Intohimoinen diy-tekijä Annette poimi 5 ihanaa ohjetta, joihin tekee mieli tarttua nyt
Tee itse
Kevään innostavimmat käsityöt! Intohimoinen diy-tekijä Annette poimi 5 ihanaa ohjetta, joihin tekee mieli tarttua nyt
Paksujen neuleiden jälkeen on pienempien projektien ja kodin sisustusta piristävien käsitöiden aika. Meillä kotona -sivuston tuottaja ja intohimoinen diy-tekijä Annette Saksman valitsi tämän hetken suosikkiohjeensa.
Julkaistu 13.4.2023
Meillä kotona

1. Kirjonnalla koristelua

Somen käsityötileillä on näkynyt upeita käsin luotuja kasvikirjailuja, jotka ovat yksityiskohtineen kuin pieniä taideteoksia. Kirjonnalla voi koristella itse neulotun tai valmiina ostetun vaatteen. Omaksi opetteluprojektikseni sopisi yksiväriset perussormikkaat, jotka kaipaisivat hieman piristystä. Ohjeemme käsineet saavat pinnalleen keväisen kukkaköynnöksen. Toinen kiinnostava koristelutapa on virolainen perinnekoristelu roosimine, jossa neuleen pintaan tehdään kuvioita langanjuoksuilla. Tekniikkaa olisi kiva kokeilla sukkien lisäksi vaikka neulepaidan hihoihin.

2. Kevään käsityöilmiö: käyrät banaanisukat

Banaanisukat ovat olleet alkukevään käsityövillitys, eikä ihme – näihin helppoihin töppösiin ihastuvat kaikenikäiset! Hauskan näköiset sukat onnistuvat niiltäkin, joille kantapää tuottaa haasteita. Sukat neulotaan yhtenä putkena ilman erillistä kantapäätä, joten ne valmistuvat perinteisempää mallia nopeammin ja istuvat jalkaan, vaikket tietäisi saajan tarkkaa kengänkokoa. Pysty- ja vaakasuoraan joustavat sukat ovat myös yllättävän mukavat jalassa. Nappaa banaanisukkien ohje!

3. Retrohenkinen pehmomatto

Innostuin heti, kun näin tämän pehmomaton ohjeen. Matossa yhdistyy moni minua houkuttava asia: ihanat värit, kierrätysmateriaali – ja tietysti muhkeus. Aloin heti visioida millaisen maton itse tekisin. Kaapeistani nimittäin löytyy muutama rikki hiutunut lakana ja useampi kiekko valmista, pastellinsävyistä räsykudetta. Hempeiden sävyjen rinnalle voisin värjätä ainakin violettia sekä oranssia tai keltaista kontrastia antamaan. Valmiin maton sijoitan makuuhuoneeseen niin, että näen sen joka kerta kotiin saapuessani. Katso pehmomaton ohje täältä!

4. Kesäisten juhlien kestoasuste

Suurena kukkien ystävänä tykkään sonnustautua juhliin oikeista kukista tehdyllä pannalla. Niin kauniita kuin ne ovatkin, asuste ei kuitenkaan kestä montaa päivää. Ongelman voisi selättää neulotulla pannalla, jonka kukkaset eivät lakastu koskaan. Ohjeen panta on koristeltu ruusuin, gerberoin ja päivänkakkaroin. Omaan juhlatyyliini sopisi eri punaisen sävyillä neulotut ruusut, jotka valmistuvat ainaoikeinneuleella ihanan nopeasti. Kurkkaa kukkapannan ohje!

5. Vielä suunnitteilla: tuftauksen opettelu

Kiinnostun herkästi kaikesta uudesta ja ostin tuftausneulan ja -kangasta ulkomaanreissulta jo silloin, kun niitä oli vaikea löytää Suomesta. Matka ideasta toteutukseen on kuitenkin pitkä, ja nyt tarvikkeet ovat odottaneet käyttöä monta, monta vuotta. Ensimmäiseksi tuftaustyöksi voisin napata peikonlehtitaulun, joka valmistuu kolmea sävyä käyttäen. Jos mallikuvan skaalaisi hieman isommaksi, työn saisi ommeltua osaksi tyynynpäällistä. Pyöreä pikkutyyny sopisi hyvin vaikka lukunojatuolini nurkkaan. Tuftatun taulun ohjeen löydät täältä.

Kommentoi »