Riisipaperivalaisin on taas salonkikelpoinen! Kevään 6 sisustustrendiä, jotka sopivat suomalaisiin koteihin

Riisipaperivalaisin on taas salonkikelpoinen! Kevään 6 sisustustrendiä, jotka sopivat suomalaisiin koteihin
Kevään 2019 sisustustrendit tuovat koteihin vahvoja värejä, pyöreitä muotoja, eksoottisia tekstiilejä ja yllätyksen: riisipaperipallovalaisin on taas pop.
Julkaistu: 14.12.2018

1. Tummat keittiöt jyräävät

Tummat ja vaaleat puunsävyt korostavat vihreän keittiön kodikkuutta.

Mustat keittiöt ovat yhä suosittuja, mutta niiden rinnalle ovat hivuttautumassa vihreät keittiöt. Murrettu vihreä on vahva väri, mutta se on pehmeämpi ja kodikkaampi värivaihtoehto keittiöön kuin musta. Allastason ja saarekkeen valkoiset marmoritasot ovat raikas väripari tummanvihreälle.

Jos haluat kohentaa vanhojen keittiönkaapistojen ilmettä, kokeile niiden maalaamista – se tekee ihmeitä. Kaapistot pestään ensin maalipesulla ja maalataan sitten Otex-pohjamaalilla. Kuvan kaapistot on maalattu kahteen kertaan Tikkurilan Helmi 30 -kalustemaalilla, sävy on N439 Syvänne.

2. Pyöreä muoto on paras

Pyöreä rottinkijakkara on myös kätevä sivupöytä. Kuva Bloomingville.

Kalusteissa suositaan nyt kaarevia ja pyöreitä muotoja, jotka tuovat pehmeyttä sisustukseen. Pyöreät ja soikeat sohvapöydät, jakkarat, rahit sekä sohvat ja nojatuolit, joissa on pyöristetyt kulmat, ovat trendikkäitä. Saat uutta ilmettä sisustukseen yhdistelemällä eri muotoisia kalusteita. Yhdstä suorakulmaiseen sohvaan pyöreä rahi ja vastaavasti muodokkaaseen sohvaan neliönmallinen sohvapöytä. Vastakohdat täydentävät toisiaan.

3. Kuviolliset lautaset kelpaavat myös seinälle

Oiva-sarjan Eläköön elämä -lautanen, Marimekko.

Ei kannata piilottaa koreita kukkakuviota lihapulla-annoksen alle, sillä kuviolliset lautaset ovat nyt trendikkäitä myös seinällä. Tee asetelma erikokoisista lautasista ja lisää kuviollisten lautasten joukkoon pari yksiväristä lautasta rauhoittamaan kokonaisuutta. Lautaset kiinnitetään seinälle metallisilla lautasripustimilla, joita myy muun muassa Clas Ohlsson.

5. Iso riisipaperivalaisin tulee takaisin

Riisipallovalaisin sopii minimalistiseen sisustukseen. Kuvan valaisin (halkaisija 60 cm) 39,95 €, Anno.

Riisipaperipallo killuu yhä monessa opiskelijakämpässä tai lastenhuoneessa. Nyt tämä ikisuosikki on listattu yhdeksi kevään sisustustrendeistä. Hurraa! Riisipaperivalaisimen etuna on lempeä valo ja edullinen hinta, joka on noin 20–50 € koosta riippuen.

Sijoita tilaan mielummin yksi iso pallo kuin monta pientä riisipaperipalloa. Saat valaisimesta näyttävän tunnelmantekijän, kun sijoitat sen epätyypilliselle korkeudelle, kuten kuvassa. Klassikosta on tehty myös erilaisia designversioita. Japanilaisen Isamu Noguchin suunnittelema Akari-pallovalaisin on tehty bambusta ja mulperipuun kuidusta valmistettavasta washi-paperista. Sen hinta on noin 900 €.

Hayn isoimman riisipaperivalaisimen halkaisija on 80 senttiä, 35 €, Finnish Design Shop.

6. Pellavalakanat kevään trendiväreissä

Luonnonkuidut ja erityisesti pellava ovat kestosuosikkeja lakanoiden materiaalina. Valmiksi pestyt pellavalakanat tuntuvat ihanan pehmeiltä iholla ja niillä saa tehtyä helposti huolettoman petauksen, joka on yhä trendikäs. Pellavalakanoissa toistuvat kauden herkullisimmat värit kuten trendikäs hunaja tai konjakinruskea.

7. Eksoottiset seinätekstiilit

Kuva Lene Bjerre.

Meksikon värit näkyvät vahvasti kevään sisustustrendeissä. Tyylin voi toteuttaa värikkäällä seinätekstiilillä, joka yhdessä samettityynyjen kanssa tekee säväyksen skandinaavisessa olohuoneessa. Sen voi toki tehdä itse kirjontatyönä, jos osaa. Harmaa sohva saa värikkäät tekstiilit hehkumaan.

Verkkokauppa Etsyn valikoimissa on laaja valikoima käsintehtyjä, uusia ja vintageseinävaatteita. Jos lomailet Etelä-Eroopassa, kannattaa piipahtaa paikallisissa arteesaanimyymälöissä. Sieltä saattaa löytyä unelmiesi seinätekstiili.

1 kommentti