Maku

5 x kesän paras fiilistelyjuoma− nappaa juomasuositukset laiturinnokkaan ja yöttömään yöhön!

5 x kesän paras fiilistelyjuoma− nappaa juomasuositukset laiturinnokkaan ja yöttömään yöhön!
Olipa kyseessä pieni veneretki, läpi yön kestävät grillibileet tai rento lomapäivä laiturilla, löydät tästä juoma-asiantuntijamme Ilkka Sirénin valitsemat parhaat fiilistelyjuomat jokaiseen hetkeen.
Julkaistu: 14.7.2022

1. Löylyttelijän lempijuoma

Ambar Radler 1,99 €/0,33 l.

Alkoholiton espanjalainen ”olutlimsa” on helposti lähestyttävä raikkaan sitruunainen janojuoma saunakiukaan kurittamille herkkusuille. Suosittu oluen ja sitruunalimpparin sekoitus, radler, sopii kesään kuin aurinkorasva nenänpäähän. Alkoholittomuuden vuoksi juoma on myös hyvä lisä veneretkien eväsreppuun.

2. Aurinkoterassin aperitiivi

Taylor’s Chip Dry & Tonic 3,93 € /0,25 l.

Valkoisesta portviinistä ja tonic-vedestä valmistettu port & tonic -cocktail on täynnä kypsää sitrusta ja makeaa mausteisuutta. Tämä portugalilainen juoma on herkullinen aperitiivi. Erityisen hyvältä se maistuu auringon ja suolaisten alkupalojen kera.

3. Grillimestarin kahvakuula

Santa Julia Innovacion Malbec 9,79 €/0,75 l.

Mehevän täyteläinen, intensiivisen marjaisa ja miellyttävän tanniininen argentiinalainen punaviini on grillisession ehdoton kunkku. Runsasrakenteinen, Malbec-rypäleestä valmistettu punaviini osuu hinta-laatu-suhteeltaan jokaisen grillaajan lapaan. Kokeile lihavartaiden ja burgereiden kanssa.

4. Lomapäivän laituriviini

Señorio de Rubios Albariño 14,95 €/0,75 l.

Luoteis-Espanjasta Galiciasta kotoisin oleva valkoviini huokuu Atlantin valtameren raikkautta. Albariño-rypäleestä valmistettu valkoviini on luonteeltaan ryhdikkään hapokas ja tyylikkään aromaattinen. Lasi tätä viiniä, mökkilaituri ja katkarapuvoileipä on takuulla toimiva lomakombo!

5. Yöttömän yön rosee

Longford Estate Pinot Noir Rose 14,98 €/0,75 l.

Raikas roseeviini ja kesä eivät selittelyjä kaipaa. Pinot noir -rypäleestä valmistettu kalifornialainen rosee sopii tietenkin aurinkoiseen päivään, mutta tunnelmallinen ja raikkaan mansikkainen viini on oiva pari myös valoisaan yöhön grillipizzan kaveriksi. Lämmin huppari, hyttyset ja rosee – aah, mikä kesäyö!

Kommentoi »