Kesän kaunein idea on kukkapäiväkirja – nyt se kootaan Instagramiin
Piha ja puutarha
Kesän kaunein idea on kukkapäiväkirja – nyt se kootaan Instagramiin
Kerää kauneimmat kukat, sommittele ja kuvaa tummaa taustaa vasten. Tähän on helppo hurahtaa! Toimittaja Anette Nässling aloitti kukkapäiväkirjansa edelliskesänä.
6.6.2017
 |
Meillä kotona

Keräsitkö lapsuudessa kesällä kasviota koulua varten? Aloita keräily uudelleen – kun kukaan ei pakota, innostut varmasti! Nyt oma kukkapäiväkirja tehdään Instagramiin.

Toimittaja Anette Nässling aloitti oman kukkapäiväkirjansa edelliskesänä. "Olen aina ihaillut Ebba Masalinin kasvitauluja. Meillä kasvaa mökillä yksittäisiä kukkia, ja vallalla oleva kukkatrendi toi mieleen, että näitähän voisi hyödyntää sommitelmissa", Nässling kertoo.

Alun perin hän ajatteli ottaa kuvat puhelimeen talteen, jotta voisi maalata niistä vesiväritöitä. Hiljalleen idea jalostuikin kukkapäiväkirjaksi. Nässling ei ole itse koskaan kerännyt kasveja koulua varten. "Jotenkin laistoin sen kokonaan kouluaikoina. Mutta lasteni kanssa olen kasviot kerännyt."

Omenankukat ja tuoksuorvokki kukkivat koulujen päättäjäisviikonloppuna. On kiva nähdä, miten on ensi vuoden laita!
Kun monta ihanaa kukkii samaan aikaan, voi valita kuvauksellisimman tai ympätä useamman kukan yhteen kuvaan.
Kauneimpia tai yksinäisiä kukkia ei raaski katkoa kuvattavaksi, mutta juuri terälehtensä pudottava unikko on täydellinen ikuistettava.

Oman pihan kukkia ja kasveja on helppo ja nopea kuvata. Siihen riittää hyvin älypuhelimen kamera. Digiherbaarioon kuvattavaa voi etsiä myös metsäpoluilta ja pellonlaidoilta.

"Kerää kukka tai muutama ja asettele ne kauniisti mustalle tai valkoiselle alustalle, esimerkiksi paperille tai kankaalle. Pidä miellessäsi Ebba Masalinin kasvitaulut", Nässling opastaa.

Ennen julkaisua käsittele kuvaa, jos tarpeen. Pieni rajaus, kirkkaus ja kontrasti riittävät. Niillä saat kukkiin valoisuutta sekä taustaan syvyyttä ja tasaisuutta. Puhelimen kuvankäsittelyohjelmissa on usein myös "kynä", jolla voit kirjoittaa päivämäärän kuvan päälle.

Tägää oma kukkapäiväkirjasi #kukkapäiväkirja ja @meillakotona_fi. Meillä kotonan kukkapäiväkirjaa voit seurata Instagramissa meillakotona_fi.

Kommentoi »