Kesänviettopaikka kodin pihassa? 5 suloista pikkumökkiä, joihin on matkaa vain muutama hassu askel

Kesänviettopaikka kodin pihassa? 5 suloista pikkumökkiä, joihin on matkaa vain muutama hassu askel
Kun kesänviettopaikka on muutaman metrin päässä kodista, ei mökille lähteminen vaadi viitseliäisyyttä.
Julkaistu: 7.7.2020

1. Kesäpäiväunet pihassa

Sanna ja Esa eivät kaipaa mökkiä, sillä sellainen löytyy oman kodin pihalta. ”Pikkutalo on ollut tontilla jo ennen päätaloa, ja siinä on asustanut nelihenkinen perhe. Ensimmäiset kymmenen vuotta pikkutalo toimi meillä varastona, kunnes siitä tuli kesänviettopaikka, jonka puusohvalla otetaan päikkärit ja kuunnellaan kesän ääniä.” Sannan ja Esan koti sekä pikkumökki esitellään tässä jutussa.

Kutsuva mökki on aivan Sannan ja Esan kodin vieressä.

2. Kahvimyllymökkiin mahtuu kaikki

Arto ja Anna-Liisa nimittävät suloista rakennusta aitaksi, mutta käytännössä se on heidän kesämökkinsä.

Muutaman kymmenen metrin päässä Arton ja Anna-Liisan talosta komeilee erikoisen muotoinen pikkuinen rakennus, joka tuo mieleen vanhan ajan kahvimyllyn. Sen alakerrassa on sauna ja isommassa yläkerrassa oleskelu- ja nukkumatila. "Vain muutama askel ja olemme kuin eri maailmassa", Anna-Liisa sanoo. Jutun kahvimyllymökistä pääset lukemaan täällä.

3. Talviuimareiden lipunmyyntikojusta tuli unelmamökki

Viivin ja Janin 30-luvun talon pihaa ilostuttaa Tampereen talviuimareiden vanha lipunmyyntimökki. Se siirrettiin nykyiselle paikalleen kokonaisena. "Tämä riittää meille", Viivi sanoo. Kurkkaa pikkumökkiin ja lue koko juttu.

Viivi ja Jani maalasivat puunvärisen mökin vaaleanpunaiseksi ja samalla he rakensivat siihen katoksen. Sitten oli terassin ja kesäkeittiön vuoro.

4. Romuvarasto muuttui suloiseksi kesämajaksi

Annabellan pihalla nökötti tuiki tavallinen pihavarasto täynnä kaikenlaista romua. Sitten hän sai idean. "Maalasimme isäni kanssa seinät sisältä valkoisiksi, korvasimme oven mökkiovella ja teimme varastoon ikkunat", Annabella kertoo. Lue koko juttu hurmaavasta kesämajasta.

Tätä ihanuutta ei entiseksi romuvarastoksi tunnistaisi millään.

5. Pikkuruinen pihatalo tehtiin vanhasta ja tarpeettomasta

Pian pikkuinen pihatalo on stressitön vyöhyke, jossa lapsenlapset saavat temmeltää ja aikuiset istua kahvikupposten kera nautiskellen. "Joku voisi pitää tätä rakennusta turhana, mutta minulle se on paras rentoutumispaikka", Pia sanoo. Kurkista pihataloon ja lue lisää.

Kommentoi »