Kesäkeittiö viimeistelee viihtyisän pihan – näillä ratkaisuilla loihdit upeat puitteet kokkailulle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: K-Rauta
Kesäkeittiö viimeistelee viihtyisän pihan – näillä ratkaisuilla loihdit upeat puitteet kokkailulle
Omassa pihakeittiössä näppärästi valmistuvia sesongin parhaita herkkuja voi nauttia terassilla pitkälle syksyyn. Testaa millainen grilli sinulle sopisi – katso myös vinkit toimivan kesäkeittiön ja viihtyisän terassin luomiseen.
Julkaistu: 24.5.2021

Pihoista ja puutarhoista on tullut entistä enemmän uusia olohuoneita, joissa vietetään aikaa pitkälle syksyyn. Viihtyisyyttä ja monikäyttöisyyttä haetaan niin pihasaunalla kuin ulkoporealtaallakin.

Moni innokas kotikokki haluaa pihalleen myös hyvät puitteet kokkailulle. Päivien lämmetessä ruoanlaitto siirretään mielellään ulos ja monet kesäherkut syntyvät esimerkiksi grillaamalla, savustamalla tai vaikkapa muurinpohjapannulla paistamalla.

Esimerkiksi Cello Vimmerby -katoksen avulla pystyt tekemään säältä suojassa olevan kesäkeittiön ja ruokailutilan vaikkapa terassin yhteyteen. Katokseen mahtuvat sekä ruokapöytä että grilli.

Jos pihalla riittää tilaa, on kesäkeittiö hyvä valinta. Keittiöitä saa valmiina, mutta sellaisen nikkaroi helposti myös itse. Kesäkeittiökatos, huvimaja ja grillikota mahdollistavat ulkona syömisen myös silloin, kun Suomen suvi ei anna parastaan.

Kesän paras pizzeria omalla pihalla

Puitteiden lisäksi kannattaa aika ajoin päivittää myös välineet, jotta ruoanlaitto on entistä mielekkäämpää. Grillejä löytyy erilaisiin tarpeisiin suosit sitten hiili-, sähkö- tai kaasugrilliä, joten itselle sopivan vaihtoehdon etsimiseen kannattaa paneutua.

Savustuspöntössä syntyy monia herkkuja, ja sään salliessa siitä on iloa pitkälle syksyyn. Pizzan ystävä voi puolestaan valmistaa ykkösherkkuaan pihalla joko grillissä tai pizzauunissa.

Rakastatko pizzaa? Erittäin kuumaksi lämmitettävässä uunissa voit valmistaa myös leipiä ja erilaisia paistoksia. Ohjeet italialaistyylisen pizzauunin rakentamiseen löydät täältä.

Monen suosikkiruoka paistuu herkulliseksi grillissä, kun apuna käyttää pizzakiveä. Näin pohjasta tulee oikeaoppisen rapea. Pizzakivellä paistat näppärästi myös esimerkiksi rieskat kesäpöytään. Vinkkejä kiven käyttöön löydät täältä.

Sisusta kutsuva keidas terassillesi

Kokonaisuuden viimeistelee sisustus, joka saa viihtymään terassilla pitkään. Ruokailuryhmää hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota materiaaleihin, sillä kestävästä ja helppohoitoisesta materiaalista valmistetuista tuotteista on iloa monta kesää. Tuolien kohdalla kannattaa miettiä myös mukavuutta.

Kiinnostavan toteutuksen saat, kun yhdistelet rohkeasti erilaisia materiaaleja. Testaa esimerkiksi metallin ja puun parina romanttista rottinkia. Jos terassi on katettu tai suojattu esimerkiksi markiisilla, voi sisustuksessa hyödyntää esimerkiksi huonekalumaisia kalusteita, mattoja ja sisustustekstiilejä.

Lämpölamput, valaistus ja kate auttavat, jos haluaa nauttia terassista ja kesäkeittiöstä varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Erilaisilla lyhdyillä ja valosarjoilla luot terassille lämmintä tunnelmaa.

Pihalla kannattaa panostaa kestävään ja helppohoitoiseen ruokailuryhmään. Esimerkiksi teräsrunkoinen Cello Oslo -pöytä ja alumiinirunkoiset polyrottinkituolit muodostavat näyttävän kokonaisuuden. Lisää vaihtoehtoja löydät täältä.

Kommentoi »