Unelmien Talo&Koti

Kesä kehyksissä! Tee itse lumoava, kolmiulotteinen perhostaulu

Kesä kehyksissä! Tee itse lumoava, kolmiulotteinen perhostaulu

Tämän perhostaulu sopii myös luonnon ystäville, sillä perhoset on tehty paperista. Työhön sopivat niin kiiltokuvat, tulostetut perhoskuvat tai vaikka lahjapaperista leikatut, perhosen muotoiset kuviot.
Teksti Hanna Sandström
Kuvat Satu Nyström
Mainos

Kesäisiä muistoja haluaa viivytellä mielessään pitkään. Perhostaulu vie ajatukset aurinkoisiin päiviin ja kukkaniityn yllä lentäviin päiväperhosiin. Katso helppo ohjeemme ja tee itse oma perhostaulusi.

Perhostaulun tarvikkeet:

  • kiiltokuvia, printattuja perhoskuvia tai paperista leikattuja perhosia
  • paperiliimaa
  • ompelukone
  • vaaleaa tukevaa paperia
  • kehys.

Tee perhostaulu näin:

1. Leikkaa perhoset ääriviivojaan myöten ja sommittele ne riveihin koon ja värin mukaan. Voit itse päättää, laitatko samanväriset lähekkäin vai sinne tänne.

2. Liimaa paperiliimalla perhoset keskikohdastaan tautapaperiin. Älä liimaa siipiä, jotta voit myöhemmin muotoilla ne koholle.

3. Ompele perhosten keskikohtien yli suora ommel niin, että ommel kulkee paperin yläreunasta alareunaan asti. Käytä pitkää tikkiä. Huomaa, että nyt ei kannata tehdä virhettä ja purkaa, koska paperiin jää näkyvä reikä joka pistosta.

4. Aseta valmis arkki kehykseen ja muotoile perhosten siipiä kolmiulotteisiksi. Ne ovat upean näköiset, kun valot ja varjot leikkivät niillä.

5. Ripusta seinälle.

Lue lisää:

Eläimellistä menoa – 11 ideaa luontoaiheisiin tauluihin ja julisteisiin

Näin ripustat taulun seinälle tapettia rikkomatta

Ruusuja telkkarissa ja nenäliinoja ikkunassa – kolmihenkinen perhe asuu mukavasti yksiössä

Julkaistu: 20.7.2017