Kotivinkki

Keitto kiehumaan

Keitto kiehumaan

Lokakuu on kelien ja juuressesongin ansiosta parasta keittoaikaa.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Keitot perustuvat yksinkertaiseen kaavaan: litra nestettä ja litra kiinteitä raaka-aineita yhdistetään kattilassa, maustetaan, keitetään ja maistetaan.

Neste voi olla liha-, kala- tai kasvislientä, kiinteät raaka-aineet kasviksia ja lihaa tai kalaa. Liemen voi maustaa pelkillä voimakasaromisilla liemijuureksilla (selleri, palsternakka, sipuli ja porkkana) ja suolalla tai lisätä maku helposti ja vaivattomasti liemikuutioista tai fondipulloista.

Uusia vivahteita keittoon kuin keittoon saa kuivatuilla ja tuoreilla yrteillä, erilaisilla maustekastikkeilla ja –tahnoilla, lorauksella kermaa tai nokareella tuore- tai sulatejuustoa.

Moni keitto paranee uudelleen lämmitettäessä – tee siis kerralla suurempi erä.

Kalakeitto

Katkarapukeitto

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Juuressosekeitto

Juustoinen porokeitto

Julkaistu: 21.10.2010
Katso myös nämä