Hyvä paistinpannu, jykevä leikkuulauta ja terävät veitset! Nämä 7 keittiövälinettä tulisi löytyä jokaiselta kotikokilta
Mainos
Hyvä paistinpannu, jykevä leikkuulauta ja terävät veitset! Nämä 7 keittiövälinettä tulisi löytyä jokaiselta kotikokilta
Kun kotoa löytyy kunnon keittiövälineet, ruoanlaitto sujuu melkein kuin tanssi. Kokosimme yhteen 7 luottotuotetta, joilla pärjää jo pitkälle – tilaa omasi näppärästi suoraan tästä jutusta!
14.10.2020
 |
Meillä kotona -kaupat

Keittiövälineet: 7 luottotuotetta kotikokille

1. Veitsellä on väliä

Laadukkaisiin veitsiin kannattaa panostaa, sillä hyvin hoidettuna ne kestävät jopa vuosia päivittäisessä käytössä. Japanilaisia veitsiä pidetään arvossa, eikä suotta! Ne valmistetaan satojen vuosien kokemuksella, ja laatu on priimaa.

Tässä setissä on kaksi japanilaista veistä. Pienellä kätevällä yleisveitsellä (12 cm) käsittelet esimerkiksi juurekset ja hedelmät. Kokkiveitsellä (17 cm) leikkaat ja viipaloit isommatkin raaka-aineet tarkasti. Veitsien terät ovat hiiliterästä ja kahvat mangoliapuuta.

2. Puinen leikkuulauta − pitkäikäinen assistenttisi

Jykevä puinen leikkuulaita kestää oikein huollettuna vuosia. Puinen leikkuulauta on myös täydellinen pari teräville veitsille, sillä puu on materiaalina hellä terälle.

Pohjoismaisesta tammesta valmistettu leikkuulauta on näyttävä ilmestys keittiön työtasolla. Leikkuulauta sopii päivittäiseen käyttöön, kunhan se pyyhkii puhtaaksi tai pesee vedellä ja tarvittaessa pesuaineella, antaa kuivua ja öljyää säännöllisesti. Laudan mitat ovat 50 cm x 30 cm ja paksuus 4 cm.

3. Se paras paistinpannu

Valurautainen pannu sopii erityisesti kalan, lihan tai kasvisten paistamiseen ja ruskistamiseen, sillä se kuumenee nopeasti ja johtaa hyvin lämpöä. Valurautapannu kestää vuosikymmenet ja vain paranee käytössä.

Lodge Cast Ironin pannussa on valurautakahvat, ja sitä voi käyttää sekä liedellä että uunissa. Pannu pysyy kunnossa, kun huuhtaiset sen vedellä käytön jälkeen vedellä sekä kuivaat ja öljyät pinnan kevyesti.

4. Monen koon kattilat

Kun omistaa muutaman erikokoisen kattilan, saa kokattua kerralla vaikka koko viikon arkiruoat! Sopivan kokoisen kattilan valitseminen säästää myös energiaa ja hermoja, kun soppa ei kiehu yli laidan.

Tässä setissä on kolme lasikannellista teräskattilaa (6 l, 3 l ja 2 l) ja yksi pieni (1,5 l) kattila vaikkapa kastikkeelle. Kattilat ovat konepestäviä ja sopivat kaikille lämmönlähteille.

5. Pippuria myllystä, kiitos!

Rouhittu pippuri on vasta rouhittuna ihan eri luokkaa kuin valmiiksi rouhittu tai jauhettu. Panosta siis hyvään pippurimyllyyn!

Peugeotin pippurimyllyt ovat monen kokin luottovälineitä. Paris on tyylikäs klassikkomalli, jossa on karkeudensäätömahdollisuus. 22 cm korkean pippurimyllyn materiaalina on lakattu pyökki ja teräs, ja valkoisen värinsä puolesta se sopii mainiosti keittiön kuin keittiön tyyliin.

6. Arjen pelastavat pata

Simppelit uuniruoat ovat arkikokkauksen kulmakiviä, joten näpsäkkä pata kuuluu olennaisesti keittiön vakiovarusteisiin.

Skeppshultin ovaalin muotoisen, valuraudasta valmistetun padan vetoisuus on 2 litraa. Mukana tulee nupilla varustettu kansi. Uunin lisäksi pata sopii käytettäväksi myös liedellä.

7. Hämmentävän hyvä puukauha

Puiset kauhat ja lastat kestävät kovaakin käyttöä. Lisäksi ne sopivat kaikille pannuille ja kattiloille, sillä ne eivät vahingoita pinnoitteita ja muita pintamateriaaleja.

House Doctorin kauha on valmistettu akaasiapuusta. Tällä kauniilla kauhalla kelpaa sekoitella patoja ja puuroja!

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useista eri verkkokaupoista, jotka veloittavat itse toimituskulut myymistään tuotteistaan. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Näet mahdolliset toimituskulut aina tuotekortista, josta klikkaat valitsemasi tuotteen ostokoriin. Ostokorissasi näet myös erittelyn tuotteiden toimituskuluista.

1 kommentti