Kotivinkki

Keittiön kaapit järjestykseen


Karsi, ryhmittele ja hanki hyviä säilyttimiä. Lue vinkit, joilla saat keittiön hyllyt ja kaapit ojennukseen.

1. Mitä astioita ja ruokia arjessa tulee käytettyä eniten? Valitse säilytyspaikat niin, että saat usein tarvittavat tavarat ergonomiseen ja kätevään paikkaan. 

2. Karsi turhat astiat ja ruoanlaittovälineet. Jos et ole käyttänyt lihanuijaa tai pähkinänsärkijää vuosiin, et varmasti kaipaa sitä tulevaisuudessakaan. Facebookin lähikirppisyhteisöt ovat oiva paikka keittiötarvikkeiden myymiseen tai lahjoittamiseen.

3. Asettele kuivakaapin ruoka-aineet ryhmiin: yhteen esimerkiksi säilykkeet, toiseen jauhot, hiutaleet, murot ja sokeri, kolmanteen riisi, pasta, kuskus sekä muut lisukeaineet ja niin edelleen.

4. Merkitse hyllyt pienillä tekstitarroilla, jos tuntuu, että perheenjäsenet sijoittavat tuotteet aina eri hyllyille.

5. Jos suola, öljyt ja perusmausteet ovat käytössä päivittäin, kerää ne työtasolle kauniiseen laatikkoon tai tarjottimelle.

6. Tipahtavatko kattilankannet aina hyllykarusellista tai laatikoista? Kattilankansipidike seinällä lieden vieressä pitää ne aina käden ulottuvilla.

7. Säästä samankokoisia hillopurkkeja rusinoita, siemeniä tai irtoteetä varten. Purkit on helppo kasata pinoksi kaappiin, ja niiden sisältö näkyy hyvin.

8. Hanki keittiökaappien laatikoihin kalustevalmistajien tarjoamia jakajia. Kun tavarat pysyvät omissa lokeroissaan, ne löytää helposti ja työskentely nopeutuu.

9.  Onko kaapeista jo otettu kaikki hyöty irti? Mahtuisiko oveen maustehylly tai taskullinen lokerikko resepteille? Jos kaapissa on korkea hyllyväli, voit sijoittaa maustehyllyn myös sisäseinään.

10. Onko meillä meiramia? Jos maustelaatikosta näkyy vain purkkien kansi, kirjoita korkkeihin mausteiden nimet.

Kuva: Bloomingville.

Julkaistu: 20.10.2015