Keittiön kaapit järjestykseen! 12 kohdan tarkistuslista, jolla tavarat löytävät omat paikkansa
Sisustus
Keittiön kaapit järjestykseen! 12 kohdan tarkistuslista, jolla tavarat löytävät omat paikkansa
Karsi, ryhmittele ja hanki hyviä säilyttimiä. Lue vinkit, joilla saat keittiön hyllyt ja kaapit ojennukseen eivätkä ruoat unohdu kaapin perukoille.
23.3.2020
 |
Kotivinkki

Näin järjestät keittiön kaapit ja muut säilytysratkaisut

 1. Pura kaikki ruoka-aineet kaapista pöydälle. Heitä vanhentuneet pois ja mieti, mitkä haluat säilyttää. Mille sinulla on käyttöä ja mikä jää homehtumaan?
 2. Sijoittele ruoka-aineet hyllyille tai laatikkoon niin, että usein käytetyt ovat helposti ulottuvilla laatikon etuosassa tai yläkaappien alahyllyillä. Kun kuiva-aineet siirtää yläkaapista vetolaatikkoon, purnukat eivät häviä kaapin uumeniin.
 3. Purkit kannattaa ryhmitellä käyttötarkoituksen mukaan, jolloin esimerkiksi leipoessa jauhot ja leivinjauhe ovat lähekkäin, samoin pastat ja kastikkeet.
 4. Pakkaa usein käytetyt, esimerkiksi puuro, mysli ja jauhot lasipurkkeihin, joista näet heti, mitä ne sisältävät ja kuinka paljon. Merkitse purkkeihin sisältö ja parasta ennen -päivä näkyvälle paikalle.
 5. Jos suola, öljyt ja perusmausteet ovat käytössä päivittäin, kerää ne työtasolle kauniiseen laatikkoon tai tarjottimelle.
 6. Onko kaapeista jo otettu kaikki hyöty irti? Mahtuisiko oveen maustehylly tai taskullinen lokerikko resepteille? Jos kaapissa on korkea hyllyväli, voit sijoittaa maustehyllyn myös sisäseinään.
 7. Merkitse hyllyt pienillä tekstitarroilla, jos tuntuu siltä, että perheenjäsenet sijoittavat tuotteet aina eri hyllyille.
 8. Jos maustelaatikosta näkyy vain purkkien kansi, kirjoita korkkeihin mausteiden nimet ja säästyt arvailulta.
 9. Hanki keittiökaappien laatikoihin kalustevalmistajien tarjoamia jakajia. Kun tavarat pysyvät omissa lokeroissaan, ne löytää helposti ja työskentely nopeutuu.
 10. Tipahtavatko kattilankannet aina hyllykarusellista tai laatikoista? Kattilankansipidike seinällä lieden vieressä pitää ne aina käden ulottuvilla.
 11. Karsi myös turhat astiat ja ruoanlaittovälineet. Jos et ole käyttänyt lihanuijaa tai pähkinänsärkijää vuosiin, et varmasti kaipaa sitä tulevaisuudessakaan. Facebookin lähikirppisyhteisöt ovat oiva paikka keittiötarvikkeiden myymiseen tai lahjoittamiseen.
 12. Jotta kaapit pysyisivät siisteinä, käy niiden sisältö läpi säännöllisesti ja käytä heti ruoka-aineet, jotka ovat menossa vanhaksi.
Kommentoi »