Keittiö on nyt mattamusta tai sammaleenvihreä – Katso neljä uutta ja upeaa keittiötyyliä!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Keittiömaailma
Keittiö on nyt mattamusta tai sammaleenvihreä – Katso neljä uutta ja upeaa keittiötyyliä!
Mustat keittiöt ovat edelleen suosittuja, ja modernin skandinaavisen tyylin kruunaa massiivipuu. Keittiö voi nyt olla myös trendikkään sammaleenvihreä. Katso ja vertaa tyylien eroja!
Julkaistu: 5.4.2019

Mustat keittiöt nousivat sisustajien suosioon muutama vuosi sitten, ja esimerkiksi Mikkelin asuntomessuilla kaksi vuotta sitten nähtiin runsaasti mustia, rohkeita keittiöitä. Mustat sävyt ovat edelleen trendikkäitä ja monet kuluttajat kaipaavat tummia vaihtoehtoja.

– Musta puhuttelee kuluttajia edelleen, ja yhä useampi myös uskaltaa toteuttaa keittiön mustana, ei vain haaveilla siitä, kertoo sisustusarkkitehti SIO Eeva Kokkonen. Hän työskentelee tuotepäällikkönä A la Carte- ja Petra-keittiöitä valmistavassa Novart Oy:ssä.

Petra-keittiöiden kevään uutuuden, Taika-keittiön, nimikko-ovi on musta, mattapintainen ja pystysuuntaan puusyykuvioitu melamiiniovi. Suunnittelussa lähdettiin siitä, että malli sopii myös pienempiin budjetteihin ja jokaisella olisi mahdollisuus mustaan ja tyylikkääsen keittiöön. Ovimalli on edullinen, mutta puusyykuviointi tuo siihen näyttävyyttä.

Taika-ovimalli taipuu toiveiden mukaan: se sopii koko keittiön kaapistojen oveksi tai tehosteoveksi valkoisen tai vaalean oven rinnalle. Kestävä ovimateriaali tuo huolettomuutta arkeen erityisesti lapsiperheille. Mustaan keittiöön voi tuoda keveyttä yhdistämällä saarekkeeseen Petran Kollaasi-keittiöstä tutun huonekalumaisen jalkaratkaisun.

Mustaan keittiöön voi lisätä keveyttä yhdistämällä saarekkeeseen Petran Kollaasi-keittiöstä tutun huonekalumaisen jalkaratkaisun. Kuvassa on Petran Taika-keittiökonsepti, jota myyvät Keittiömaailmat ja Petra-keittiöt.

Näyttävä musta näkyy A la Carten kevään uutuuksissa

Musta on tuotu vahvasti esille myös A la Carte -keittiöiden uutuusmallistoissa. Profilo-keittiössä korostuu vedikkeettömyys, joka toteutetaan näyttävien vertikaali- ja horisontaaliprofiilien avulla. Musta uutuusväri mahdollistaa profiilia myöten mustan, vedikkeettömän keittiön toteuttamisen. Profiilia on saatavilla myös alumiinisena ja usvan valkoisena. Profiilin ansiosta keittiö voidaan toteuttaa vedikkeettömänä mistä tahansa A la Carte -malliston ovesta.

Mustat profiilit korostavat Profilo-keittiön eleetöntä tyyliä.

A la Carten toisen kevään uutuuskeittiön, Rigaton, näyttävin elementti on puolestaan massiivitamminen, skandinaavista muotoilua korostava ovimalli. Suomalaisessa muotoilussa puu on aina ollut tärkeässä roolissa, ja Rigatossa puu ja luonto yhdistetään luontevasti keittiöön.

– Keittiö on yhä yhtenäisempi osa asuntoa. Rigato-keittiö tuo keittiön ilmeeseen huonekalumaisuutta, jolloin kodin tilat yhdistyvät luontevasti, Eeva Kokkonen kertoo.

Puusäleistä koostuvan Rigato-oven ominaisuudet tulevat parhaiten esille, kun sitä käytetään tehosteena tai osana keittiötä, esimerkiksi saarekkeessa.

Rigaton ilme on linjakas, ja massiivitammioven vedikkeettömyys on toteutettu hienovaraisen tyylikkäästi: oven jokainen puusäle toimii vetimenä. Ovimalli häivyttää laatikostoratkaisuista etulevyjen linjat ja tekee pinnasta yhtenäisen
Rigaton moderni ja skandinaavinen tyyli sopii myös vaaleita sävyjä arvostavalle sisustajalle, sillä massiivitamminen ovi on saatavilla mustan lisäksi myös valkaistuna ja luonnonvärisenä tammena.

Rigaton ovimallien värivalikoima sopii sekä luonnollisia ja vaaleita sävyjä arvostavalle että trendikkään mustan keittiön ystävälle. Massiivitammioveen saa kolmea sävyä: luonnonvärisen tammen, valkaistun tammen tai mustan tammen.

Romantikon keittiö on nyt sammaleenvihreä

Maalaisromanttinen sisustaja luottaa keittiössä perinteisiin, koristeellisiin ovimalleihin, jotka ovat useimmiten valkoiset tai hyvin vaaleat. Tyyli vie tunnelman vanhoihin 1900-luvun alun herrasväen kartanoihin, ja avohyllyissä säilytettävät lautaset tai kupposet korostavat menneen ajan tuntua.

Petran Willa-keittiö lanseerattiin jo viime vuonna, ja nyt suositun mallin rinnalle on tuotu rohkea väri: trendikäs sammaleenvihreä.

Sammaleenvihreä on trendikäs valinta keittiöön. Petran Raami-konseptin avulla ovien kehysten värin voi valita myös muuksi kuin oven värin.

Raamit vievät keittiön eri aikakaudelle

Petran Raami-keittiökonsepti on helppo ja näyttävä tapa tuoda keittiöön persoonallisuutta. Ovimalli kehystetään raameilla, ja raamin väri voi olla myös eri kuin oven väri. Tämä ratkaisu sopii täydellisesti esimerkiksi peruskorjattuihin rintamamiestaloihin.

Ovien väristä poikkeavat raamit antavat keittiölle esimerkiksi 1950-lukua henkivän ilmeen.

Testaa oma keittiötyylisi!

Mikä näistä kevään uutuuskeittiöistä on suosikkisi? Tai mietitkö vielä, millainen keittiötyyli sinulle sopii? Tee testi ja katso, millainen keittiö mieltymystesi takaa löytyykään. Testaa tyylisi tästä!

2 kommenttia