Ruoka
Kotivinkki

Keitä kinuski

Keitä kinuski

Kuuma kinuskikastike on juhlava mutta superhelppo tarjottava. Se maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön ja karpaloiden kanssa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Pirita Särmä
Mainos

KINUSKIKASTIKE

Perusohje. Mittaa kattilaan 2 dl kuohu- tai vispikermaa ja 2 dl sokeria. Keitä muutama minuutti. Kastike paksuuntuu jäähtyessään.

Paahteinen. Sulata 2 dl sokeria, kunnes se ruskistuu hennosti. Lisää 2 dl kermaa. Sokeri paakkuuntuu ensin, mutta sulaa kinuskiksi, kun keität sitä 2–3 minuuttia.

Hedelmäinen. Fariini tuo kinuskiin hedelmäisyyttä. Keitä 2 dl fariinisokeria ja 2 dl kermaa 4–5 minuuttia.

Klassikko. Keittele kattilassa 1 dl sokeria, 1 dl siirappia ja 2 dl kermaa 4–5 minuuttia.

Viritetty. Keitä kerman ja sokerin kera appelsiininkuorta sekä ½ tl inkivääriä tai ½ vaniljatankoa.

Leipomistuulella? Leivo myös Kinuskinen kakku. Jos noudatat maidotonta ruokavaliota, tässä ohje maidottomaan kinuskiin.

Julkaistu: 7.11.2012