Kotivinkki

Keitä kinuski

Keitä kinuski

Kuuma kinuskikastike on juhlava mutta superhelppo tarjottava. Se maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön ja karpaloiden kanssa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Pirita Särmä
Mainos

KINUSKIKASTIKE

Perusohje. Mittaa kattilaan 2 dl kuohu- tai vispikermaa ja
2 dl sokeria. Keitä muutama minuutti. Kastike paksuuntuu jäähtyessään.


Paahteinen. Sulata 2 dl sokeria, kunnes se ruskistuu hennosti.
Lisää 2 dl kermaa. Sokeri paakkuuntuu ensin, mutta sulaa kinuskiksi, kun keität sitä 2–3 minuuttia.


Hedelmäinen. Fariini tuo kinuskiin hedelmäisyyttä. Keitä 2 dl fariinisokeria ja 2 dl kermaa 4–5 minuuttia.


Klassikko. Keittele kattilassa 1 dl sokeria, 1 dl siirappia ja 2 dl kermaa 4–5 minuuttia.

Viritetty. Keitä kerman ja sokerin kera appelsiininkuorta sekä ½ tl inkivääriä tai ½ vaniljatankoa.

Leipomistuulella? Leivo myös Kinuskinen kakku. Jos noudatat maidotonta ruokavaliota, tässä ohje maidottomaan kinuskiin.

Julkaistu: 7.11.2012
Katso myös nämä