Kauniita kuvioita ja uniikkeja pintoja! Kukkaruukku saa uuden ilmeen tuunaamalla
Tee itse
Kauniita kuvioita ja uniikkeja pintoja! Kukkaruukku saa uuden ilmeen tuunaamalla
Persoonallinen kukkaruukku syntyy tuunaamalla! Näin myös eriparisista ruukuista ja purkeista on mahdollista koota yhtenäinen sarja. Tussilla pääset alkuun, mutta upein kuvio syntyy tatuointiarkilla.
Julkaistu 22.3.2017
Unelmien Talo&Koti

Persoonallinen kukkaruukku – tarvikkeet:

  • kuviollista kontaktimuovia
  • kullanväristä spraymaalia
  • musta permanent-tussi
  • valkoista maalia
  • tatuointiarkki.
Kivinen kukkaruukku? No ei sentään. Tässä kukkaruukku on pinnoitettu DC-fix -kontaktimuovilla. Muovia on paljon eri kuoseja ja värejä, ja sitä myy esimerkiksi Etola. Kun leikkaat muovia,ota huomioon ruukun mahdollisesti levenevä muoto. Voit tehdä ensin kaavan paperista. Valmis työ on siistimmän näköinen, jos taitat ruukun suulla muutaman sentin muovia ruukun sisään.
Hauska optinen harha! Melkein kuin ruutukuosi vääntäisi ruukun pinnan vekeille. Kukkaruukun voi pikatuunata paksukärkisellä permanent-tussilla. Säännöllinen, rytmikäs kuvio on helpoin toteuttaa, mutta myös vapaat linjat näyttävät upeilta. Kokeile myös pisarakuosia, pilkkuja, aaltoja tai vaikka kirjoitusta.
Jos vanha kukkaruukku on tylsä kauhtuneena ja kuluneena, uudista se suihkauksella kultaa. Mastonin kultaspray tarttuu hyvin eri pinnoille ja sitä voi suihkutella lisää edellisen kerroksen kuivumisen jälkeen – kuten muitakin maaleja. Kun pinta on sopivan kiiltävä ja kuivanut kunnolla, piirrä permanent-tussilla ruukun ylä- ja alareunoihin piparkakkureunus ja väritä se mustaksi.
Tämä kukkakuvio on niin hieno, että sen piirtämiseen ohuella tussilla menisi tuhottomasti aikaa... Kukka onkin leikattu niin sanotusta tatuointiarkista. Arkkeja myy Nuppuprintcompany, ja ne maksavat vain muutaman euron. Ennen arkin kiinnitystä kukkaruukku, eli vanha metallisanko, on maalattu askartelumaalilla. Tatuoinnit kiinnittyvät helposti myös puulle, pahville ja iholle. 
Kommentoi »