Kotivinkki

Kaunein kurpitsalyhty

Kaunein kurpitsalyhty

Jos irvistelevät kurpitsat eivät ole sinun juttusi, yksinkertaisen kauniin kurpitsalyhdyn saa myös kuvioimalla kurpitsan rei´illä, joista valo loistaa lämpimästi. Tee kurpitsalyhty vasta juhlan kynnyksellä, sillä se ei ole kovin pitkäikäinen tunnelmanluoja.
Teksti Johanna Vireaho
Kuvat Hanna Marttinen
Mainos

Tee kurpitsalyhty näin

  • Suojaa ensin alusta, sillä kurpitsalyhdyn kovertaminen on sotkuista puuhaa.
  • Valitse lyhdyn tekoon suuri ja kiinteä kurpitsa. Älä kolhi kurpitsaa, sillä se lähtee pilaantumaan helpommin kolhuista.
  • Kurpitsan leikkaaminen ja kovertaminen sujuu helpommin, kun kurpitsa on huoneenlämpöinen ja veitsi terävä.
  • Ulkona sade ja pakkanen nopeuttavat kurpitsalyhdyn pilaantumista. Kun huuhtelet sisäpintaa etikalla, saat lyhdylle lisää ikää.
  • Suunnittele kurpitsalyhdyn malli. Käytä luovuutta ja koristele lyhty omalla tyylilläsi. Voit luonnostella kuvion kurpitsan pintaan.

Koverra näin

Leikkaa ensin kurpitsan kanta pois. Poista siemenet ja koverra malto talteen, jotta saat seinämää ohuemmaksi. Mitä ohuempi seinämä, sitä kauniimmin valo kuultaa läpi. Työkaluksi sopii jäätelökauha tai lusikka.

Reikiä pintaan

Kuvioi kurpitsalyhty mielesi mukaan. Perinteisen halloween-naaman sijaan kurpitsan voi kuvioida yksinkertaisesti tekemällä reikiä. Homma sujuu joutuisasti Dremelin monitoimityökalulla.

Vink vink Ota kurpitsan­siemenet talteen ja paahda ne uunissa.

Suosittelemme myös näitä

Julkaistu: 26.10.2016