Kotivinkki

Kauneimmat pääsiäiskukat – 11 ideaa asetelmiin

Kauneimmat pääsiäiskukat – 11 ideaa asetelmiin

Narsissit, tuppaanit, orvokit, helmililjat, leinikit ja ihanat asetelmat. Yhdistele rohkeasti lemppareitasi. Nyt on aika herkutella väreillä, nauttia kukkaloistosta ja tehdä pääsiäisestä kauden iloisin juhla.
Teksti Cecilia Grender
Kuvat Caroline Tengen
Mainos

Hyasintteja, leinikkejä, tulppaneita! Lisää asetelmaan myös raikasta vihreää.

Orvokkeja ja höyheniä.  Pienet roikkuvat istutukset saavat paljaat pihapuut puhkeamaan kukkaan. Orvokit kestävät viileitäkin öitä. Päällystä muoviruukku kankaalla, tee sanka metallilangasta ja koristele kokonaisuus valkoisilla höyhenillä.

Jos raaskit, pane orvokit vanhoihin posliinikuppeihin.

Isoisän olkihattu. Kuka on sanonut, että ruukku on paras koti kevätkukille? Hassuttele istuttaessa ja vuoraa vanha olkihattu muovilla. Kaada pohjalle muutaman sentin kerros leca-soraa, ennen kuin istutat helmililjat paikoilleen.

Helmililjat ilahduttavat pikku mökin räystäässä.

Näyttävä pääsiäisvati toimii juhlapöydän koristeena tai keväisenä tuliaisena. Käytä koristemunia ja lempikukkiesi nuppuja. Kun pidät sammaleen kosteana ja tökkäät kukat vihreään, ne säilyvät raikkaina pidempään.

Punainen ja valkoinen on raikas yhdistelmä myös kevätkimpussa. Vanha emalikattila on mitä mainioin kukka-astia. Sommittele kimppu tulppaaneista, leinikeistä, hyasinteistä ja vihreistä krysanteemeistä. Sujauta joukkoon muutama rosmariininoksa antamaan tuoksua.

Kaikki munat yhdessä vaasissa. Tarvitset kaksi maljakkoa tähän näyttävään asetelmaan. Laita ison lasivaasin keskelle kapea maljakko, jonka täytät kukilla. Asettele munat sen ympärille.

Vaikka kukat kuihtuvat, pelkät varret ja lehdet voi asettaa osaksi toista kukka-asetelmaa. Kaunokaiset koristavat puuaitaa.

Kahvihetki ulkosalla. Kevätauringon ensisäteet ovat kullanarvoisia. Kata päiväkahvit pihalle ja ota varaslähtö puutarhakauteen!

Julkaistu: 26.2.2016
Katso myös nämä