Pääsiäiskukka-asetelma sulostuttaa kuistilla tai parvekkeella – 11 raikkaan keväistä ideaa
Piha ja puutarha
Pääsiäiskukka-asetelma sulostuttaa kuistilla tai parvekkeella – 11 raikkaan keväistä ideaa
Pääsiäiskukka-asetelma syntyy iki-ihanista sipulikukista, kuten narsisseista, tulppaaneista, helmililjoista tai hyasinteista. Vai höystäisikö asetelman tällä kertaa suloisilla idänsinililjoilla tai herkillä krookuksilla? Nyt on aika herkutella väreillä, nauttia kukkaloistosta ja tehdä pääsiäisestä kevään iloisin huipentuma!
7.4.2020
 |
Meillä kotona

1. Ihanasti ruosteessa

Rustiikin oranssi asetelma syntyy ’Gipsy Queen’ -hyasinteista, ’Prinses Irene’ -triumftulppaaneista ja pienikukkaisista ’Cragford’-taseteista.

2. Sininen hetki

Iki-ihanat helmililjat sulostuttavat aina vaan. Sievä asetelma syntyy terassipöydälle koottuihin lempikuppeihin.

3. Punaista pääsiäistä!

Jos kaipaat ruukkuun näyttävää ja räväkkää tyyliä, valitse pääkasviksi hehkuvanpunainen tulppaani. Tässä ruukussa roihuaa ripsureunainen papukaijatulppaani ’Rococo’, ja sen leiskuntaa tasapainottavat hempeät narsissit. Pieni kerrannaiskukkainen lajike edessä oikealla on ’Rip Van Winkle’, vaalea oranssitorvinen ’Katie Heath’.

4. Suloisesti sekaisin

Kevään viileydessä viihtyvät auringonkeltaiset ’Tête-à-Tête’ -narsissit, hyasintit (vas.) ja idänsinililjat (edessä). Myös lasikuvun alla oleva kaunokainen sopii kevätistutuksiin, mutta karaise se vähitellen viileyteen.

5. Jaettua iloa

Tulppaaniruukusta syntyy moninkertainen ilo, kun jaat sipulit kukkineen erikseen ja istutat kuituruukkuihin. Kokoa isommaksi asetelmaksi tarjottimelle tai ilahduta ystävää.

6. Aurinkoinen katseenvangitsija

Suuriin ruukkuihin istutetut tetenarsissit keräävät katseet terassinkulmassa. Muratit tuovat vastapainoa narsissien pystylle kasvutavalle. Lue tete- eli pikkunarsissin hoidosta täältä.

7. Raikasta ja huoletonta

Keltaisista hyasinteista sekä valkoisista helmililjoista, narsisseista ja krookuksista syntyy raikkaan kuulas asetelma. Kun peität vielä multapinnan heinällä ja sommittelet yksittäisiä heiniä istutuksen sekaan sinne tänne, ilme on sopivan huoleton.

8. Näyttävä kombo

Narsissit kuuluvat pääsiäiseen! ’Ice Follies’ -lajike on yksi näyttävimmistä.Kukkien juurella lamoaa lankaköynnös ja yllä kaartuvat pajunoksat.

9. Kukas tänne on muninut?

Persilja pehmentää ’Tête-à-tête’ - eli tetenarsissien kasvutapaa ja tuo runsautta istutuksen tyvelle. Hauskaa pääsiäistunnelmaa istutukseen saa kasvien lomaan sommitelluilla munankuorilla.

10. Kevät puhkeaa

Keväiseen tunnelmaan ei tarvita paljon! Muutama ruukullinen kukkia ja silmuun puhkeava oksa riittävät. Isossa ruukussa parvitulppaanien kanssa kukkii sinisiä idänsinililjoja. Pienessä ruukussa on balkaninvuokkoja.

11. Keltaiset söpöläiset

Hyasintti ei ole vain joulun kukka vaan sopii ihanasti myös pääsiäiseen – sitä paitsi ulkona hyasintin tuoksu on mukavan mieto. Kevätsielu valitsee keltaiset kukat. Sommittele kukkasipulit simppelisti vaikka pieniin saviruukkuihin. Lue keväthyasinteista lisää täältä.

+ Kiedo sipulikukista pääsiäiskranssi

Sipulikukat voi kietaista myös sieväksi pääsiäiskranssiksi. Sipulikukat kestävät kranssissa hyvin ulkona ja varjoisassa paikassa. Sisätiloissa kranssia kannattaa suihkutella säännöllisesti.

1 kommentti