Kauneimmat pääsiäiskukka-asetelmat – 11 ideaa

Ihanat pääsiäiskukat – narsissit, tuppaanit, orvokit, helmililja ja leinikit – loistavat kilpaa pääsiäisen upeissa asetelmissa. Nyt on aika herkutella väreillä, nauttia kukkaloistosta ja tehdä pääsiäisestä kauden iloisin juhla.
Kuvat Caroline Tengen

Narsissit voi istuttaa asetelmaki vaikka vanhaan emalivatiin. Käytä erilaisia narsisseja ja saat mukaan keltaisten sävyjen koko kirjon. Peitä lopuksi multa sammalella ja nauti keväisestä istutuksesta!

Tässä somat minimaljakot! Kevään ensimmäiset krookukset pääsevät oikeuksiinsa suloisissa munankuorimaljakoissa. Riko varovasti munan terävämpi pääty. Huuhtele kuori ja täytä se vedellä. Nosta munakuppiin ja lisää kukat.

Orvokkeja ja höyheniä. Pienet roikkuvat istutukset saavat paljaat pihapuut puhkeamaan kukkaan. Orvokit kestävät viileitäkin öitä. Päällystä muoviruukku kankaalla, tee sanka metallilangasta ja koristele kokonaisuus valkoisilla höyhenillä.

Helmililjat ilahduttavat pikku mökin räystäässä.

Näyttävä pääsiäisvati toimii juhlapöydän koristeena tai keväisenä tuliaisena. Käytä koristemunia ja lempikukkiesi nuppuja. Kun pidät sammaleen kosteana ja tökkäät kukat vihreään, ne säilyvät raikkaina pidempään.

Pääsiäiskukat voi kietaista myös kranssiksi. Sipulikukat kestävät kranssissa hyvin ulkona ja varjoisassa paikassa. Sisätiloissa kranssia kannattaa suihkutella säännöllisesti.

Tulppaanit ja hyasintit voi koota myös runsaaseen leikkokimppuun. Leikittele värien kanssa rohkeasti, mutta lisää sekaan hieman vihreää raikastamaan värien ilottelua.

Kananmunan kuoresta saa herkän istutusastian. Lusikoi kuoren pohjalle pieni määrä multaa, johon painelet varovasti pieniä sipulikukkia. Käytä tyhjää munakennoa telineenä.

Punainen ja valkoinen on raikas yhdistelmä myös kevätkimpussa. Vanha emalikattila on mitä mainioin kukka-astia. Sommittele kimppu tulppaaneista, leinikeistä, hyasinteistä ja vihreistä krysanteemeistä. Sujauta joukkoon muutama rosmariininoksa antamaan tuoksua.

Kaikki munat yhdessä vaasissa. Tarvitset kaksi maljakkoa tähän näyttävään asetelmaan. Laita ison lasivaasin keskelle kapea maljakko, jonka täytät kukilla. Asettele munat sen ympärille.

Vaikka kukat kuihtuvat, pelkät varret ja lehdet voi asettaa osaksi toista kukka-asetelmaa. Kaunokaiset koristavat puuaitaa.

Julkaistu: 26.2.2016
Kommentoi »