Kauluri kauniilla napeilla
Tee itse
Kauluri kauniilla napeilla
Kaunis kauluri on neulottu kahdesta eripaksuisesta monisävylangasta. Ensin neulotaan pitsineuleella huivi, joka kiepautetaan kauluriksi ihanilla kookosnapeilla. Koska kauluri on neulottu uniikkilangoista, voi olla, ettet löydä juuri samanvärisiä – saatat kuitenkin löytää vieläkin ihanammat ja mieluisammat langat.
Julkaistu 20.11.2012
Kotivinkki

Kaulurin koko: noin 30 cm x 140 cm.

Nappikauluri – tarvikkeet:

  • yksi 100 g:n vyyhti Manos Silk Blend -lankaa ja yksi 100 g:n vyyhti Araucania Botany Lace -lankaa
  • neulepuikot nro 3 ½ ja 4 tai käsialan mukaan
  • 14 kookosnappia, halkaisija 1 cm.

Tee mallineule

Neulo pitsineuletta. 1.–4. krs: neulo kaikki s:t oikein. 5. krs: neulo reunasilmukka oikein, neulo *2 oikein yhteen, tee langankierto*, toista *–*, kunnes jäljellä on 2 s, ja neulo molemmat silmukat oikein. 6. krs: neulo kaikki s:t oikein.Tiheys: 21 p ja 44 krs = 10 cm.

Tee kauluri näin

1. Luo 57 s Manos Silk Blend -langalla. Käytä puikkoja nro 4.

2. Vaihda työhön puikot nro 3 ½ ja aloita mallineule. Neulo mallineuleen krs:t 1–2 aina Manos Silk Blend -langalla. Neulo mallineuleen krs:t 3–6 Araucania Botany Lace -langalla. Toista mallineuletta, kunnes työn korkeus on noin 139 cm tai niin pitkälle kuin Araucania-lankaa riittää. Neulo lopuksi Manos Silk Blend -langalla mallineuleen 1. kerros ja päätä s:t. 

3. Päättele langanpäät. Ompele napit ohuemmalla langalla huivikaulurin toiseen päähän. Aloita reunasta ja ompele nappi joka toisen pitsineuleen muodostaman reiän kohtaan. Huivin toisen päät reiät toimivat napinläpinä.

Kaulurissa käytetyt langat

Manos Silk Blend on monisävyinen lanka. Se on nimensä mukaisestiylellinen sekoitus villaa ja silkkiä. Materiaali: 70 % merinovillaa ja 30 % silkkiä. Vyyhdin koko: 100 g = 270 m. Puikko-koko: 3 ½–4. Hinta:18,50 e/vyyhti, Lankaidea.

Araucania Botany Lace on riittoisa lanka, joka ohuena ja tiukkakieteisenä soveltuu parhaiten pitsineuloksiin. Materiaali: 100 % hienoa merinovillaa. Vyyhdin koko: 100 g = 410 m. Puikkokoko: 3,25. Hinta: 19 e/vyyhti, Lankatalo Priima.

1 kommentti