Meillä kotona -kaupat

Ei heikkohermoisille! 7 kauhukirjaa, joiden hyytävät tarinat nostavat niskavillasi pystyyn – katso poiminnat ja hanki omasi (jos uskallat)

MAINOS
Ei heikkohermoisille! 7 kauhukirjaa, joiden hyytävät tarinat nostavat niskavillasi pystyyn – katso poiminnat ja hanki omasi (jos uskallat)
Vilahtiko ikkunan takana jotain? Ota synkistä syysilloista kauhu irti ja käperry viltin alle hyytävän luettavan kanssa. Poimimme 7 kauhukirjaa, jotka voit ostaa omaksesi Meillä kotona -kaupoista.
Julkaistu: 27.10.2020

Kauhukirjat: 7 hyytävää poimintaa

1. Kansallismaiseman hyytävä historia

Isossakyrössä, Orismalan kylässä on kalmisto, joka houkuttelee ihmisiä oudolla tavalla luokseen. Marko Hautala on kirjoittanut kauhuromaanin, joka sijoittuu pohjalaiselle suolle. Hyytävää on, että sinänsä fiktiivinen kirja perustuu olemassa olevaan historialliseen paikkaan. Leväluhdan vesikalmistoon on haudattu ihmisiä arviolta tuhat vuotta sitten, mutta se on kiehtonut paikallisten mielikuvitusta aina tähän päivään asti – ja syystä. Historiallisten lähteiden mukaan suosta on pulpahdellut pintaan vuosisatojen varrella aina silloin tällöin mustuneita ihmisten luita. "Se on saalistaja. Se syö sienten rihmastoa, itiöitä, bakteereita, leviä ja muita pieniä elollisia hiukkasia. Se kykenee jakaantumaan moneksi. Se on yksi olento ja silti monta, kuin verkkainen piraijaparvi tai susilauma. Se piirittää saaliinsa. Se sulkee sen sisälleen. Imee hitaasti kuiviin."

2. Teknologian toinen puoli

Hakkeri huijaa naisen Lappiin erämökkiin talvipakkasten, loputtoman pimeyden ja tekoälyn armoille. ”Hitchcockmainen kauhun tunne tihenee, kun erämaamökin tekoäly puhkeaa puhumaan.” Ei suljettuja tiloja kammoaville! Pulssi on itsenäinen jatko-osa Pauliina Suden palkitulle Takaikkunalle ja Seireenille. Kompaktin jännärin ehtii hotkaista jopa viikonlopussa, sillä sivuja on vain 300.

3. Tunnetko jo Sen?

Kauhuklassikossa tuntematon paha pitää otteessaan idyllistä amerikkalaista pikkukaupunkia erityisesti lapsia vainoten. Stephen King on sijoittanut romaaninsa kotiosavaltioonsa Maineen. Kirjan luettuasi saatat vastaisuudessa kiertää pellet ja viemärit hieman kauempaa. Palkitun kirjailijan teos pitää lukijaa otteessaan yli tuhannella sivullaan. Tarina liikkuu kahdella aikatasolla. Paluu lapsuuden pahimpien kauhujen ääreen on väistämätön.

4. Klassikkokirja kauhun ystävälle

Thomas Harris on onnistunut luomaan legendaarisia hirviöitä, joiden kauheus ei kumpua yliluonnollisuudesta vaan jostain paljon pelottavammasta – ihmisyyden pimeimmästä ytimestä.” Elokuvasovituksen myötä Harrisin tunnetuimmaksi teokseksi noussut Uhrilampaat jatkaa Hannibal Lecterin tarinaa. Nuori FBI-agentti joutuu tekemään yhteistyötä vastenmielisen sarjamurhaajan kanssa napatakseen toisen sarjamurhaajan.

5. Jännitystä sopivina annoksina

Miksi kirjastovirkailijasta tulee tappajan tyttöystävä? Mistä on kyse, kun lumiukko kuolee? Dekkarimestari Leena Lehtolainen laajentaa kauhu- ja kummitustarinoiden puolelle novellikokoelmassa, josta riittää kihelmöivää jännitystä monelle synkälle syysillalle.

6. Oma kertomuskokoelma nuorelle

Miksi kellariin saa mennä vasta 15-vuotiaana? Mitä Koiranpääpuistossa on tapahtunut? Salla Simukan kertomuskokoelma Sammuta valot! / Sytytä valot! sisältää pieniä kauheita ja kauniita tarinoita nuorten elämästä. Tekstityyli liikkuu kauhusta romantiikkaan ja scifistä realismiin. Kääntökirjaa voi lukea aloittaen kummasta kannesta vain. Puolet novelleista liikkuu tummissa vesissä, lopuissa on onnellisempi tunnelma. Tarinat peilaavat toisiaan yllättävällä tavalla. ”Harvinainen herkku nuorille, aikuisille ja nuorille aikuisille.”

7. Hauskoja kummitusjuttuja lapsille

Huumoripitoisen lastensarjan neljännessä opuksessa on käsillä halloween. ”Allun kotikylä tuntuu halloweenina olevan täynnä kummituksia ja hirviöitä. Kylän kartanosta kerrotaan kummitusjuttuja ja Kuoppajoessakin asuu huhujen mukaan hirveä otus. Kaikkien kauhuksi opettaja on päättänyt viedä heidät luokkaretkelle kylän kärttyisimmän miehen, Ludwig von Äksylän, kartanoon. Kummitus puhuu heille siellä heti ensimmäisenä iltana.”

Seuraa Meillä kotona -kauppoja somessa!
Kommentoi »