Katseet kohti Seinäjoen lakeuksia
Rakenna ja remontoi
Katseet kohti Seinäjoen lakeuksia
Kesän 2016 asuntomessut pidetään Seinäjoen Pruukinrannassa. Kaikkien 34 pientalokohteen rakentaminen on aloitettu. Alueelle tulee myös yksi rivitalo ja puukerrostalo.
Julkaistu 19.8.2015
Meidän Talo

Kesän 2016 asuntomessut pidetään Seinäjoen Pruukinrannassa.

13 hehtaarin messualue sijaitsee noin 2,5 kilometrin päässä kaupungin keskustasta, Kyrkösjärven tekojärven rannalla. Noin kymmenestä talosta on järvinäkymä. Tulevan asuntomessualueen nimestä järjestettiin muutama vuosi sitten nimikilpailu, ja Pruukinranta valikoitui voittajaksi. Nimi viittaa alueen historiaan metallinjalostuksessa.

– Alue on kallioista metsäaluetta, jossa on yli 10 metrin korkeuseroja. Messuvieraat eivät siis näe täällä Pohjanmaan lakeuksia! selvittää messujen projektipäällikkö Kirsi Joensuu.

– Alueen vihersuunnittelun perustana on ollut säilyttää metsäinen ulkoasu ennallaan ja istuttaa uusi asuinalue luonnolliseksi osaksi metsäluontoa. Pihoja ei rajata suoraviivaisesti, vaan maastonmuotojen mukaan ympäröivään metsäluontoon. Aitojakin käytetään mahdollisimman vähän.

Kaikkien 34 pientalokohteen rakentaminen on aloitettu, ja suurin osa taloista on runkovaiheessa tai ulkoa valmiita. Alueelle tulee myös yksi rivitalo ja puukerrostalo.

Miten Seinäjoen messut eroavat edellisten vuosien asuntomessuista?

– Pohjalaisuus ja pohjalainen rakennus- ja puusepäntaito tulee näkyy voimakkaasti teemalla ”Hyvää yritetähän, mutta priimaa pakkaa tulemahan”. Alue on viimeistelty kaikin puolin. Tulikivimyllyyn rakentuu viiden talotehtaan toteuttamana modernien kaksifooninkisten pohjalaistalojen kortteli, jonka talot väritetään punamullalla ja italianpunan värillä ja yhdistetään perinne-aidalla. Duudsonien HP ja pikaluistelija Pekka Koskela ovat rakentajiamme, ja he edustavat hienosti pohjalaista luonnetta ja urheiluhenkeä, Kirsi Joensuu kertoo.

Lue lisää:

Kommentoi »