5 × upea itse tehty valaisin! Katja Rinkinen tuunaa kirpparilöydöistä uskomattomia valaisimia
ihana itse tehty
5 × upea itse tehty valaisin! Katja Rinkinen tuunaa kirpparilöydöistä uskomattomia valaisimia
Kierrätysmateriaaleista syntyvät kauneimmat valaisimet – vai miltä kuulostaa kattokruunu mummon vanhoista pitseistä tai riippuvalaisin rikkinäisestä kattokruunusta? Parolan asema -blogista tuttu Katja Rinkinen tuunaa kirpparilöydöt uuteen uskoon. Nappaa helpot ohjeet!
Julkaistu 13.9.2023
Meillä kotona

1. Teollista tunnelmaa

Vanha armeijan kolmijalka ja laivalamppu uudistuvat yhdessä trendikkääksi messinkivalaisimeksi. Metallisen kolmijalan voi bongata armeijan ylijäämää myyvistä liikkeistä. Jutussa tuunattu SA-kolmijalka on Reserviläismyymälä Etulinjasta.

Upea messinkinen lukuvalaisin syntyy maalaamalla armeijan kolmijalkaan uusi pinta ja yhdistämällä se laivalamppuun. Katso ohje!

2. Pieni on kaunista

Tuunaa itse suloiset riippuvalaisimet vanhan kattokruunun lasikuvuista. Kirpputoreilta ja somen kierrätysryhmistä löytyy varjostinmalleja modernista romanttiseen.

Elegantit riippuvalaisimet syntyvät kierrättämällä lasikuvut vanhoista kattokruunuista. Pidä silmät kirpparilla auki, sillä kattokruunujen lasikuvut ovat usein suomalaista designia.Katso ohje!

3. Kodin ajaton keskipiste

Harvaan punottu varjostin siivilöi valon kauniisti lävitse. Ohjeellamme opit punomaan rottinkivarjostimen itse. Vanha Aiv-lasipullo on näyttävä jalka valaisimelle. Luonnonkorkin ansiosta johdolle ei tarvitse tehdä reikää lasiin.

Rottinkivalaisin on yksinkertaisen ajaton valinta monenlaiseen sisustustyyliin. Rottinkivalaisin tuo sisustukseen kodikasta ja ajatonta tunnelmaa – kurkkaa ohje ja puno varjostin omin käsin.

4. Perintöpitsien uusi elämä

Kattokruunuun sopivat rikkinäisten lakanoiden koristepitsit, virkatut kappaverhot, reunapitsit ja pitsinauhat.

Pitsinen kattokruunu huokuu nostalgiaa. Katja neuvoo käyttämään kattokruunuun kirpputorilta löytyneet pitsiaarteet tai vaikka perintölakanan reunapitsin. Ohjeen pitsiseen kattokruunuun löydät täältä.

5. Bohotunnelmaa pimenevään syksyyn

Näyttävä niinivalaisin tuo tilaan rennon boheemia tunnelmaa.

Viljapelloista muistuttava niinivalaisin kerää katseet – kurkkaa ohje ja toteuta bohohenkinen valaisin omin käsin. Pitkä ja taipuisa luonnonniini on mainio, allergisoimaton vaihtoehto heinälle. Katja käyttää runkona vanhaa plafondivarjostinta, joka kokee aikamoisen muodonmuutoksen. Nappaa helppo ohje!

Kommentoi »