Kata perinteiden ja uusien muistojen joulupöytä näillä astioilla – katso kuvat ja ihastu!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Fyrklövern Suomi
Kata perinteiden ja uusien muistojen joulupöytä näillä astioilla – katso kuvat ja ihastu!
Muistatko lapsuutesi joulut? Lumisen maiseman, piparintuoksun, koristellun kuusen ja kynttilöiden lämmön? Fyrklövernin uusi jouluastiasto ammentaa Pohjolan talvesta ja lapsuuden joulumuistoista kantaen perinteitä eteenpäin myös uusille sukupolville.
Julkaistu: 10.11.2021

Jouluna kiireisinkin perhe kokoontuu kauniisti katetun pöydän ympärille. On aika nauttia yhdessäolosta talven hämärässä, kimaltelevan lumen ja hiljentyneen luonnon syleilyssä.

Joulun perinteet ja niiden merkitys heijastuvat myös Fyrklövernin upouudessa Juleminner-jouluastiastossa. Se on nimensä mukaisesti sukellus joulumuistoihin – sekä jo koettuihin ja vaalittuihin että niihin, jotka vasta odottavat syntymistään.

Fyrklövernin Juleminner-astioiden perinteikkäässä koristelussa on vähän todellisuutta ja vähän unelmaa – ihan niin kuin joulussakin!

Joulun taikaa ja perinteiden lumoa

Klassisen ajattoman astiaston suunnittelija, norjalainen Linda Svedal Walsøe on ikuistanut Juleminner-astioiden koristeboordiin oman lapsuutensa joulumuistoja. Vuonojen maan joulut eivät suomalaisista juuri eroa – etenkään kun menneisiin jouluihin sekoittuu mielessämme aina hieman taianomaisuutta.

– Luonto ja elämän yksinkertaiset asiat merkitsevät minulle paljon. Juuri niiden täyttämistä hetkistä jää ihania ja unohtumattomia muistoja, Walsøe sanoo.

Apilanlehti on nyt Fyrklövern!

Fyrklövern perustettiin Ruotsissa vuonna 1974 ja nimettiin jo silloin Fyrklöverniksi. Fyrklövern tarkoittaa suomeksi neliapilaa. Fyrklövernin kotipaikka on Malmössä ja yritys toimii kuudessa maassa. Nimenmuutoksen myötä Fyrklövernin tavoite oli yksinkertaistaa ja yhdistää viestintää ja näin keskittyä oleelliseen eli tarjota inspiroivia sisustustuotteita ja kattausideoita skandinaaviseen tyyliin.

Lumivalkoisen astiaston juhlavassa, mutta hillityssä koristekuviossa nähdään havunoksia, sydämiä, lumihiutaleita ja tähtiä. Osaa astioista koristaa lisäksi talvimaisema poroineen, kuusineen ja taloineen.

– Talo on sama, jossa lapsemme varttuivat ja jossa perheemme on viettänyt monia kauniita jouluja, Walsøe paljastaa.

Fyrklövernin ja norjalaisen Wik & Walsøen yhteistyönä syntyneellä Juleminner-astiastolla luot paitsi kauniin joulukattauksen, myös unohtumattomia joulumuistoja.

Walsøe uskoo joulunvieton kaltaisten perinteiden luovan turvallisuutta ja vahvistavan yhteisöllisyyttä. Toistuvat rutiinit myös rauhoittavat ja maadoittavat kiireisessä arjessa.

– Halusin luoda perinteistä kertovan jouluastiaston, joka samalla inspiroi uuden sukupolven jouluperinteitä. Toivon, että tämä astiasto on osa niitä muistoja, joita sen ympärillä tullaan luomaan.

Iloa ja kiintymystä pitkälle tulevaisuuteen

Juleminner-astiastossa on kaikkiaan 13 osaa, joita yhdistelemällä syntyy kodin täydellinen joulukattaus. Valikoimiin kuuluu muun muassa eri kokoisia ja syvyisiä lautasia ja kulhoja sekä tarjoiluastioita vadista kastikeastiaan ja juomakannuun.

Fyrklövernin Juleminner-astioilla katat kauniin joulupöydän, mutta kyseessä ei ole pelkkä jouluastiasto. Hienovaraisesti kuvioitu, kovaan käyttöön tehty kokonaisuus tuo iloa läpi koko talvikauden.

Astiat on valmistettu ylellisestä ja erittäin korkealaatuisesta luuposliinista. Se on ohutta ja hennosti läpikuultavaa, mutta samalla erittäin kestävää.

– Luuposliini on minun valkokultani. Se on vahvaa materiaalia, joka kestää ahkeraakin käyttöä, Walsøe lupaa.

Juleminner-astioiden tyylikäs, aitoa kultaa sisältävä koristekuvio kestää konepesun. Litran kannussa on leikkisän pyöreä muoto.

Tuotteita suunnitellessaan ja muotoillessaan Walsøe kertoo kunnioittavansa korkeaa laatua ja kestäviä arvoja.

– Haluan luoda tuotteita, joihin kiinnytään. Toivonkin, että Juleminner on astiasto, joka elää jouluissa monien vuosien ajan – ehkä jopa sukupolvelta toiselle. Mikä olisi upeampaa kuin se, että joku tulevaisuudessa toteaisi: ”Onko sinulla Juleminner-astiasto? Sillä mekin katoimme lapsuuteni joulupöydän.”

Juleminner-astiaston suunnittelija Walsøe toivoo, että astiasto kuuluu vielä monen lapsuuden joulumuistoihin ja säilyy perheessä sukupolvelta toiselle.

Inspiroidu somessa!

Lisää astioita ja kauniita kattausideoita löydät Fyrklövern Suomen Facebookista ja Instagramista.

Kommentoi »