Kasvihuone kierrätysmateriaaleista
Piha ja puutarha
Kasvihuone kierrätysmateriaaleista
Loimaalaista puutarhaa koristaa itse rakennettu kasvihuone, jonka lasit ja tiilet löytyivät jätelavoilta. Keväällä kasvihuoneessa esikasvatetaan taimia, sen jälkeen se on tomaattien valtakuntaa.
7.6.2016
 |
Kotivinkki

Kasvihuone rakennettiin englantilaisten puutarhalehtien inspiroimana. Se on kooltaan noin 15 neliömetriä. Huone suunniteltiin fiilispohjalta keittiön pöydän ääressä kirjekuorelle, ja se tehtiin täysin itse. Ikkunoiden leikkaaminen oli suurin urakka, ja myös perustusten tekeminen vei aikaa rinteisellä savimaalla. Kasvihuone on tehty vanhoista kerrostalon ikkunoista, jotka pelastettiin jätelavoilta. Myös tiilet löytyivät jätelavoilta. Rahaa meni vain 400 euroa, mutta aikaa paljon.

Loistosalvia kukkii kasvihuoneen edustalla. Kasvihuoneeseen haluttaisiin saada sadevettä keräävä järjestelmä, jotta kasteluvettä ei tarvitsisi kantaa kaukaa. 

Keväällä kasvihuoneessa esikasvatetaan taimia, ja sen jälkeen huone on tomaattien valtakuntaa. Kasvihuoneessa kasvaa 5–6 eri tomaattilajiketta. Ne, jotka eivät ehdi kypsyä kasvihuoneessa, viedään syksyllä sisälle kypsymään. 

Pelargonit tuovat kasvihuoneeseen tunnelmaa. Omalta maalta saadaan tomaattien lisäksi ainakin kesäkurpitsaa, avomaankurkkuja ja salaattia. 

Krassi on kaunis katseenvangitsija, mutta se toimii myös uhrikukkana, joka kerää perhosen toukat. Näin toukat eivät mene kiusaamaan tomaatteja. Kasvihuoneen tiilet on löydetty Turusta jätelavalta, ja ne ovat peräisin vanhasta puretusta kellarista.

Kasvihuone on ympyröity hiekkakäytävillä, koska kulkureittien savimaa muuttuu syksyisin liejuksi. Puutarhaan löytyi kultapalloa naapurilta.

Kommentoi »