Meillä kotona -kaupat

Sateenkaaren värejä ja chilin poltetta! Lil Plotin paketilla kasvatat itse näyttävän sateenkaarichilin

MAINOS
Sateenkaaren värejä ja chilin poltetta! Lil Plotin paketilla kasvatat itse näyttävän sateenkaarichilin
Oman sateenkaarichilin kasvattaminen on palkitsevaa puuhaa, ja vielä hauskempaa hommasta tulee, kun puusta voi muotoilla kasvun myötä soman bonsain.
Julkaistu: 28.3.2022

Ystävykset Jan-Erik Antinluoma ja Santeri Muukkonen innostuivat puiden kasvatuksesta siemenestä niin paljon, että syntyi Lil Plot – helsinkiläinen pienyritys, josta voi tilata oman puunkasvatuspakkauksen. Valikoima ulottuu aina ulos istutettavasta metsäkuusesta eksoottisiin sisäpuihin. Yksi Meillä kotona -kauppojen valikoiman suosikeista on ollut värikäs sateenkaarichili, eli Lil Plotin Rainbow Chili Bonsai.

– Rainbow Chili sopii kasvatettavaksi aloittelijallekin, koska sen kasvuvauhti on nopea ja hedelmienkin tuotanto alkaa jo 3–6 kuukauden kuluttua siemenen istutuksesta, Jan-Erik kertoo.

Chilit ovat syötäviä, kun ne ovat punaisia. Kasvin nimen ”Rainbow”, eli sateenkaari, viittaa hedelmien eri kypsyysasteisiin. Kasvaessaan puu on kuin sateenkaari, kun eri aikoihin kypsyvät hedelmät vaihtavat väriä purppurasta keltaisen kautta oranssiin ja viimein punaiseen.

Kasvin hoidoksi riittää kastelu noin pari kertaa viikossa. Pimeä vuodenaikakaan ei ole este kasvatukselle: tuona aikana puu keskittyy juurien vahvistamiseen, jolloin itse kasvin kasvu on hidasta. Keväällä valon lisääntymisen myötä chili alkaa kukoistaa ja tuottaa hedelmiä.

Hauskan ulottuvuuden chilin kasvattamiseen tuo myös se, että kasvista voi muotoilla japanilaistyylisen pikkupuun, bonsain. Viehättävä muoto ei kuitenkaan synny itsestään, vaan vaatii viherpeukalolta hieman vaivannäköä.

– Noin vuoden kasvatuksen jälkeen puun voi leikata ja istuttaa bonsairuukkuun. Tämä on loistava tavoite ja täysin mahdollinen myös aloittelevalle kasvattajalle, Jan-Erik rohkaisee.

Rainbow Chili löytyy myös Lil Plotin The Essential -paketista, joka sisältää kasvatuspakkauksen lisäksi kaksi kastelupalloa. Ne ovat oiva apu kasvien hoidossa, jos säännöllistä kastelua on vaikea muistaa tai loma häämöttää kalenterissa. Kasteluvahdit voi ottaa chilin hoidossa käyttöön heti, kun taimi on lähtenyt kasvuun.

Osta The Essential -paketti tästä

Kasvattamaan pääset vaivattomasti, sillä chilin kasvatuspaketti sisältää laatutarkastetut siemenet, Lil Plot -kasvatusboksin multineen ja hoito-ohjeet. Lisäksi The Essential -yhdistelmäpakkaukseen kuuluu kaksi Muurlan kirkaslasista kasteluvahtia.

Voit tilata tässä jutussa esitellyt tuotteet omaksesi Meillä kotona -kaupoista.

Meillä kotona -kaupoista löytyy tuotteita useilta eri kauppiailta. Jos siis tilaat tuotteita useammalta myyjältä, kullakin on omat toimituskulunsa. Saman myyjän tuotteet lähetetään yksillä toimituskuluilla.

Seuraa Meillä kotona -kauppoja somessa!
1 kommentti