Kotivinkki

Näyttelijä Kari Hietalahti ajautuu perhokalastaessa meditatiiviseen tilaan – ”Kun seisoo joessa ja vesi virtaa jalkojen välissä, kaikki muu unohtuu”

Näyttelijä Kari Hietalahti ajautuu perhokalastaessa meditatiiviseen tilaan – ”Kun seisoo joessa ja vesi virtaa jalkojen välissä, kaikki muu unohtuu”
Näyttelijä Kari "Hissu" Hietalahti viettää vapaahetkiään mummujen kanssa istuskellen, Playstationilla pelaten ja taskukokoista koiraansa ulkoiluttaen. Mikään ei kuitenkaan rentouta samalla tavalla kuin perhokalastus. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 15.2.2021

Ihan paras valinta

Oli hyvä idea valita koiraroduksi chihuahua. Se on maailman pienin koira, jonka voi panna vaikka taskuun. Se on omituinen rotu, ja välillä tuntuu, ettei se ole koira ollenkaan. Koiramme nimi on Kenraali Pancho, ja se on nyt 13-vuotias. Se on äärimmäisen uskollinen ja kävelee perässäni mihin vain, paitsi järveen.

Paras päätös

Nuorena mietin lähtemistä meijeri­opistoon. Kaverini kanssa olimme kuitenkin kiinnostuneita myös elokuvista, ja keksimme, että meistä voisi tulla näyttelijöitä. Päätin, etten sittenkään lähtenyt meijerikouluun vaan pyrin teatterikouluun.

Paras päivä

Tykkään syksyisestä, aurinkoisesta päivästä, kun on vähän viileää ja saan pukeutua lämpimiin vaatteisiin. Ja ruskan värit hehkuvat.

Paras tapa latautua

Lataudun parhaiten, kun pääsen perhokalastamaan. Vaellan kalojen perässä joella tai merellä, ja on ihanaa päästä heittämään siimaa. Perhokalastusta voi verrata taijiin tai meditaatioon. Siiman heittäminen merkitsee muutakin kuin kalastamista. Kun seisoo joessa ja joki virtaa siinä jalkojen välissä, kaikki muu unohtuu.

Parasta arjessa

Parasta on istuskella Kompassikioskilla eli Mutikalla Kaivopuiston rannalla. Juttelen muiden ”mummujen” kanssa, ja meri kimaltaa siinä edessä.

Paras harrastus

Valmennan HJK:n miesten futsal-edustusjoukkuetta. Itse on ole sitä pelannut, mutta ajauduin hommaan poikani kautta, kun hän aikanaan pelasi joukkueessa. Valmentaminen on ikuista oppimista. Minua ei lasketa kentälle, mutta pyöritän sitä touhua.

Paras kotityö

Kun on vapaa-aikaa, heittäydyn pelimaailmaan. Kuulokkeet päähän, Playstation auki ja seikkailemaan. Zombien kanssa tappeleminen käy työstä.

Paras...

Juoma: Bloody Mary
Maku: Suklaa
Tuoksu: Tom Ford
Matkakohde: Havanna
Kulkupeli: Yamarin Cross -vene
Kännykkäsovellus: Forza Football
Keittiöväline: Kahvinkeitin
Kirja: Juha Taskisen Jää hyvin saimaannorppa
Elokuva: Once Upon a Time in a America
Tv-ohjelma: Mikä tahansa ruotsalainen rikossarja
Vaate: Leen farkkutakki
Musiikki: Porcupine Tree
Biisi: Neil Youngin Old Man
Jäätelö: Mövenpickin suklaajäätelö
Herkku: Pulla
Kahvila: Kompassikioski eli Mutikka
Kaupunki: Rooma
Vuodenaika: Syksy
Huonekalu: Sohva
Aamupala: Puuroa ja rahkaa
Iltarutiini: Koira ulos kello kymmenen
Kommentoi »