Kotivinkki

Karavaanityynyt

Karavaanityynyt
Tästä eivät tyynyt veikeämmiksi tule. Ompele karavaanityynyt lastenhuoneeseen tai asuntovaunua tai -autoa somistamaan.
Julkaistu: 28.11.2014

Karavaanari-tyynyn ohje Sally Roydhouse / Mollie Makes, ohjeen käännös Anne Sneck

Näitä tarvitset

kaavapaperia kaksipuolinen liimaharso 45 x 10 cm lyijykynä sakset nuppineulat valkoista, mustaa ja eri värisiä ompelulankoja neula vaaleaa kangasta 46 x 30 cm taustakangas tyynyn taakse 46 x 30 cm värikästä kuviokangasta 46 x 24 cm eri väristä kuviokangasta 44 x 15 cm kuviokangasta 44 x 10 cm (verhot, lokasuoja ja kapea keskikaitale) valkoista huopaa 14 x 23 cm mustaa huopaa 22 x 11 cm harmaata huopaa 6 x 6 cm iso nappi kangastilkkuja ja nauhoja (verhot ja koristeet) täytevanua ompelukone

Tee näin

1. Katso kaavapiirroksia (lataa täältä) ja jäljennä liimaharsolle 3 kaavaa: lokasuoja, kapea keskikaista ja ikkunan yläreunan palkki (= punakuviolliset kankaat kuvassa). Jäljennä muut kaavat kaavapaperille ja leikkaa. Leikkaa kaikki kappaleet kankaista, aseta asuntovaunun suuret kaavat kankaan nurjalle puolelle. Silitä liimaharsopalat kankaan nurjalle puolelle ja leikkaa palat.

2. Neulaa asuntovaunun kuviopalat vaalean kankaan päälle nuppineuloilla, suurempi pala on yläosa ja pienempi vaunun alaosa.

3. Ompele kankaat vierekkäisistä reunoistaan  pohjakankaaseen. Huom! Seuraavassa kohdassa ompeleet peittyvät.

 

4. Aseta liimaharsolliset kankaat paikoilleen, katso kuvaa. Poista suojapaperi liimaharson takaa ja silitä keskikaitale, lokasuoja ja ikkunan ylärima paikoilleen.

5. Ompele kuviot reunoistaan tiheällä siksakilla.

6. Ompele koristeita ja nauhoja haluamallasi tavalla. Mallissa ompelimme keltaista koukkunauhaa kapean kaistaleen yläpuolelle.

7. Ompele valkoinen huopaovi ja ikkuna reunoistaan valkoisella langalla.

8. Ompele verhot ikkunaan. Ompele mustalla tehosteompeleet verhoihin ja oveen. Ompele ovennuppi mustasta huovasta käsin pienin pistoin. Voit ommella ikkunalle koristeeksi vaikka maljakon ja kukkia.

9. Nyt ommellaan rengas: Neulaa ja ompele harmaa huoparinkula mustan renkaan keskelle. Ompele nappi renkaan keskelle. Laita kummatkin rengaspalat päällekkäin ja ompele yhteen, jätä alareunaan pieni täyttöaukko vanulle. Täytä vanulla ja ompele aukko.

10. Laita tyynypalat (päällinen ja tausta) oikeat puolet vastakkain ja neulaa yhteen. Ompele palat reunoistaan yhteen 0,5 cm:n saumanvaralla ja jätä yläreunaan 10 cm:n kääntöaukko. Käännä tyyny aukosta oikeinpäin ja silitä.

11. Neulaa rengas paikoilleen lokasuojan alle ja ompele kaikkien kerrosten läpi.

12. Täytä tyyny vanulla ja ompele täyttöaukko käsin.

Kaavat: vaunun yläosa, vaunun alaosa, ovi, keskikaistale liimaharsoa, ikkunan reuna liimaharsoa,  lokasuoja liimaharsoa,  rengas,  renkaan keskiosa, ovinuppi, verhot, ikkuna. Lataa kaavat täältä.

Kommentoi »