Kangasviirit
Tee itse
Kangasviirit
Ommellut kangasviirit ovat kiva koriste juhliin tai lapsen huoneeseen. Viirit koristellaan kumileimasimen avulla. Valitse mieleisesi kuvio!
28.11.2014
 |
Kotivinkki

Painettujen kangasviirien ohje La Messer, ohjeen käännös Anne Sneck

Näitä tarvitset

vaaleaa puuvillakangasta 2 m

pahvineliö n. 20,5 cm

vanha lankarulla tai puupalikka kahvaksi

leimasinväriä (kankaalle sopivaa), vaalean vihreää, pinkkiä ja vaalean sinistä

kumileimasin (fillari tms)

valkoista ompelulankaa

sinistä vinonauhaa n. 3,63 m

nuppineuloja

mitta

sakset silitysrauta ja –lauta

ompelukone

paperia

Kangasviirien ohje

1. Leikkaa pahvista kolmion kaava (korkeus 19 cm, sivujen pituus n. 22 cm). Liimaa lankarulla tms. kaavan kahvaksi. Taita kangas kaksinkerroin ja silitä. Leikkaa saksilla 12 kaksinkertaista kolmiota.

2. Irrota kaikki kangaskolmiot erilleen (2 x 12) ja suunnittele malli. Ota paperia, laita kangaskolmio sen päälle ja leimaa haluamallasi värillä, niin että kuviot jatkuvat kankaan yli. Anna värien kuivua, kiinnitä väri tarvittaessa silittämällä (kts värin ohjetta).

3. Aseta 2 viiripalaa oikeat puolet vastakkain, tee näin kaikki 12 viiriä.

4. Neulaa palat nuppineuloilla yhteen ja ompele sivut yhteen ompelukoneella, paininjalan etäisyydellä reunaa, jätä kanta avoimeksi. Ompele kaikki viiripalat näin.

5. Käännä viirit oikeinpäin, voit käyttää kynää apuna, että saat kulmat teräviksi. Silitä viiripalat.

6. Taita vinonauha kaksinkerroin pituussunnassa ja silitä. Mittaa nauhasta 13 cm, taita 1 cm sisävaraksi nauhan päästä ja kiinnitä nauha silmuksi nuppineulalla.

7. Mittaa silmusta 20 cm ja merkitse neulalla, tämä on ensimmäisen viirin paikka, laita viiri paikalleen ja kiinnitä nuppineuloilla.

8. Jätä 5 cm nauhaa väliin ja neulaa toinen viiri nauhaan, jatka näin koko viirinauha. Taita loppuun samanlainen nauhasilmu kuin nauhan alussa.

9. Ompele nauhan reunasta suoralla koneompeleella ja tarkkaa, että viirit ovat kunnolla nauhan taitteella, ompele koko nauhan reunasta ja kiinnitä samalla silmut päihin.

10. Leikkaa langanpäät.

Kommentoi »