Kalkkimaalia ja luonnonmateriaaleja
Sisustus
Kalkkimaalia ja luonnonmateriaaleja
Elävät pinnat, luonnolliset materiaalit ja kalkkimaali luovat tämän kodin tunnelman. Torkkupeitoissa ja tyynyissä ei ole säästelty.
Julkaistu 25.11.2016
Kotivinkki

Baldakiini eli sänkykatos kruunaa sisustuksen talonpoikaiskaapin ja kalkkimaaliseinän kanssa.  Sillä maalattiin suoraan kukkatapetin päälle. ”Kalkkimaaliin ihastuin runsaat kaksi vuotta sitten. Inspiroidun maalin eri sävyistä aina uudelleen. Olen myös sekoitellut omia väriseoksia, muun muassa olohuoneeseen ja aulatilaan. Kalkkimaalissa minua kiehtovat lähinnä sen elävä ja matta pinta sekä se, miten sävyt taittuvat eri valossa”, asukas kertoo.

Olohuoneen seinät on maalattu kahden kalkkimaalisävyn sekoituksella. Keittiön ja olohuoneen välillä ei ole seinää, joten ruokaa tehdessä voi samalla seurustella. Tässä kodissa arvostetaan mukavuutta, ja siksi tyynyjä ja torkkupeittoja on niin paljon, että jokaisella on omansa. Utuisen harmaat seinät, pellavakankaat sekä kori- ja rottinkimateriaalit kuuluvat kokonaisuuteen.

Kaunis kattaus on syntynyt tuomalla sisälle männynoksia, lehtikuusen oksia sekä sytyttämällä kynttilöitä ja lyhtyjä. Lokki-valaisin on saanut lahja. Taustalla näkyvät keittiön välitilan laatat olivat alun perin räikeän siniset, mutta ne saivat remontissa valkoisen maalipinnan.

Lempikulhot saavat olla esillä koko ajan. Mustavalkoiset astiat ovat tämän hetken suosikki.

Vanha kaunis piano on kirpputorilta ja ruokaryhmä lapsuudenkodista. Kodin kalusteissa ja esineissä sekoitetaan uutta ja vanhaa. ”Vaikka huonekaluja on melko runsaasti, ja jonkun mielestä meillä ehkä voi tuntua ahtaalta, se ei haittaa meitä.”

Corokia eli kummituskukka ostettiin alun perin halloweeniksi koristamaan olohuoneen pöytää. Kynttilä ja tuikkukupit ovat Tine K:n. Sisustuksessa suositaan hillittyjä harmaan ja beigen sävyjä.

Vierashuoneen riippuruukut löytyivät Clas Ohlsonilta, seinällä roikkuva tarjotin on kirpputorilöytö. Vanha klaffipöytä on entisestä kodista, jonne edellinen asukas oli sen jättänyt.

Vierashuoneen kaunis vanha liinavaatekaappi ja vanha hetekapohjainen sänky ovat kirpputorilöytöjä. Kauniinmuotoiset vanhat tuolit ovat isovanhempien peruja.

Mainoskuvasta inspiroituneena syntyi männynoksakoriste, joka on jo muutaman kerran vaihtanut huonetta. Oksalla saa helposti muutettua huoneen tunnelmaa.

Työnurkkaus aulassa syntyi, kun asukas päätti purkaa nurkassa olleet kaapit. Tilalle tullut musta kaappi on Ikeasta. Kaappia oli myynnissä vain punaisena, mutta se maalattiin mustaksi. Uudet vetimet viimeistelivät tuunauksen.

Ison peilin edessä on hyvä vielä tarkistaa ulkonäkö vielä kerran ennen uloslähtöä. Kaunis lintuhäkki on HomeNordista. Ikean lipastossa säilytetään vaatteita ja sellaisia esineitä, jotka muuten pyörisivät ympäri kotia ilman omaa paikkaa.

Kommentoi »