Kalajoki valmistautuu loma-asuntomessuihin
Rakenna ja remontoi
Kalajoki valmistautuu loma-asuntomessuihin
Vielä keväällä Kalajoen messualue oli melko karu näky. Rakentaminen oli kuitenkin täydessä vauhdissa, ja aikataulut pitivät.
11.6.2014
 |
Meidän Mökki

Leuto talvi vauhditti rakentamista Kalajoen hiekkadyyneillä. Harvinaista on, että rakennustyömailla päästään tekemään ulkomaalauksia ja pihatöitä jo maaliskuussa, mutta tänä vuonna näin kävi. Maaliskuun puolessavälissä ulkotöitä tehtiin jo useammassa kohteessa. 

Sulo Hannulan loma-asunnossa, Kotitalon Merisävelessä, terassit olivat maalauksia vaille valmiit ja sisällä tehtiin laatoituksia, panelointeja sekä kalusteasennuksia.

– Hyvin on mennyt, mutta haastavinta tässä on se, että porukat saa tulemaan silloin kun pitää ja että esimerkiksi putkimies ehtii käydä ennen kalusteasennuksia, Hannula pohti tuolloin.

Design-talon Pallas 100 -mallin rakennuttaja Simo Junnila oli valinnut helpomman tien ja avaimet käteen -rakentamisen. Talotehtaan porukka hoiti käytännössä koko rakentamisen, ja loppusiivoukseen päästiin jo ennen huhtikuuta.

– Eihän tällaisen pikkumökin rakentamiseen kauan mene, Junnila naurahtaa.

Messurakentajaksi ryhtyminen oli pääosin sijainnin ansiota.

– Kalajoki on mukava paikka. Täällä on monenlaisia juttuja, muun muassa kylpylää ja golfia, kokkolalainen Junnila summaa.

Maaliskuun puolessavälissä Kontion Päivänsäteen isäntä Seppo Rajaniemi nakutteli pihan kulkureittejä kuntoon. 

– Kulkureitteihin menee aika paljon laudoitusta, mutta nyt on hyvä tehdä ulkohommia, Rajaniemi kertoi.

Kulkureitit tehtiin lautapolkuina hiekkasärkkien tyypilliseen tapaan.

Sepon ja hänen vaimonsa Inkerin mökki oli jo tuolloin lähes lopputarkastusta vaille valmis.

Rajaniemien huvila edustaa perinteistä hirsimökkityyliä, ja se tuntuu miellyttävän myös muita. Messualueella järjestetty avoimien ovien päivä veti satakunta vierasta tutustumaan tulevan kesän messukohteisiin, ja Sepon mukaan heidän kohteessaan eniten kiinnostusta herätti itse hirsi materiaalina. Rakennuksen runko on 243 millimetriä paksua ja 275 milliä korkeaa jykevää lamellihirttä.

Sulo Junnilan Pallas 100 -malli on Design-talon mallistosta, eikä sen pohjaratkaisuun tarvinnut tehdä muutoksia. Kuva on havainnekuva. 
Kommentoi »