Kaipaatko kattausideoita? Näin loihdit kiinnostavan kokonaisuuden

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Pentik
Kaipaatko kattausideoita? Näin loihdit kiinnostavan kokonaisuuden
Pentikin uusi Jäkälä-mallisto tuo kattaukseen pohjoisen tuulahduksen. Syksyyn sopivan ilmeen saat, kun täydennät tyyliä erilaisilla luonnonläheisillä tekstuureilla, kynttilöillä sekä isoilla oksista ja kukista kootuilla kimpuilla.
Julkaistu: 9.9.2020

Kattaus viimeistelee tärkeän aterian ja tuo tarjoilutkin entistä herkullisemmin esiin. Kokonaisuutta voi muokata vuodenaikaan ja tilanteeseen sopivaksi käyttämällä erilaisia astioita, tekstiilejä ja värejä. Myös kynttilöiden ja kukkien avulla voidaan vaikuttaa tyyliin.

Iltojen pimetessä pehmeät luonnonläheiset materiaalit ja sävyt ovat oiva ratkaisu. Tällaiseen kokonaisuuteen sopivat esimerkiksi Pentikin tänä syksynä lanseeraaman Jäkälä-sarjan tuotteet. Niissä yhdistyvät uudenlainen graafinen ilme ja kauniit luonnonmukaiset sävyt: vaaleanruskea, musta ja keltainen. Kuvio on kaikissa vaihtoehdoissa valkoinen.

Jäkälä-sarja toimii monenlaisissa kattauksissa.

Yhdistele rohkeasti erilaisia tekstuureja

Uuden kuosin suunnitellut Minna Niskakangas kertoo keränneensä Jäkälän suunnitteluprosessin aikana moodboardiin eli tunnelmatauluun erilaisia kattauskuvia. Ne olivat rouheita ja kattauksessa oli käytetty esimerkiksi keramiikkaa. Erilaisista kukista ja oksista koostuneet kimput olivat isoja ja graafisia.

− Nämä ovat elementtejä, jotka sopivat teemaan, mutta myös muuten syksyisiin kattauksiin. Itse kattaisin pöytään myös Anu Pentikin suunnittelemia isoja vateja, joihin saa ruoan näyttävästi esille.

Niskakangas tunnustautuu kynttiläfaniksi ja hän kannustaa käyttämään niitä ajankohdasta riippumatta, sillä elävä tuli juhlistaa ja luo tunnelmaa.

− Etenkin Jäkälän kanssa toisin kattaukseen luonnonläheistä fiilistä ja erilaisia tekstuureja esimerkiksi pellavaservettien avulla. Myös erilaiset puiset lautaset ja aluset toimivat hyvin. Ja puupöydän pintakin saa näkyä, jos ei välttämättä halua pöytäliinaa, Niskakangas vinkkaa.

Syksyiset mezet syntyvät kotimaisista sadonkorjuun raaka-aineista. Testaa paahdettujen kasvisten kanssa tarjoiltavaa kurpitsadippiä, syksyistä salaattia ja marinoituja metsäsieniä. Leipäjuuston kera tarjottavat grillatut omenat ovat herkullinen yhdistelmä suolaista ja makeaa.

Kommentoi »