Tuplasti parempia grillikasviksia − valmista munakoisot ja muut kesäkasvikset trendikkäästi kahden savun taktiikalla!
Ruoka
Tuplasti parempia grillikasviksia − valmista munakoisot ja muut kesäkasvikset trendikkäästi kahden savun taktiikalla!
Grillatut kasvikset ovat joka kesän himoherkku, mutta kuinka ne valmistetaan entistä paremmin? Kokeile kahden tekniikan vinkkiämme, jolla saat pikanttia lisämakua munakoisoon, purjoon ja muihin kasviksiin. Nappaa myös superhelppo marinadiresepti.

Saat kasviksiin rutkasti makua, kun savustat ne ensin kevyesti ja paistat sen jälkeen grillissä. Savustus antaa kasviksille ihanan kesäisen aromin ja grilli rapean pinnan ja pienen pikantin lisäsavun. Nam!

  • Savusta kasviksia ensin savustimessa, savustuslaatikossa tai -pussissa. Savustusaika riippuu kasvisten koosta ja kovuudesta. Ohuille ja huokoisille kasviksille, kuten halkaistuille japanilaisille munakoisoille ja purjoille (kuvassa), riittää viiden minuutin savustus, mutta paksummat ja kovemmat kasvikset vaativat pidemmän, jopa puolen tunnin savustusajan.
  • Valele kasvikset savustuksen jälkeen öljyllä tai maukkaalla marinadilla ja grillaa niihin rapean paahteinen pinta grillissä.
  • Trendikäs marinadi ja kastike syntyy sekoittamalla 3 rkl rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä (esim. Pirkka), 2 rkl soijakastiketta ja 2 rkl miriniä tai riisiviinietikkaa.
Pikaisesti valmista saat, kun savustat hoikkia ja huokoisia kasviksia, kuten japanilaisia munakoisoja ja purjoja. Niille riittää viiden minuutin savustus.
Munakoiso sopii lihaisan rakenteensa ansiosta loistavasti grillattavaksi. Munakoisojen lajikirjo on runsas – tutuin lienee tummanvioletti tai lähes musta nuijanmuotoinen lajike, mutta lisäksi on isoja ja pieniä, päärynänmuotoisia, soikeita, pyöreitä ja pitkulaisia lajikkeita. Myös kuoren väri vaihtelee.
Lyttypotut saavat aimo annoksen makua, kun esikypsennät ne savustamalla. Sen jälkeen herkkusuupalat litistetään ja gratinoidaan grillissä. Tarjoile jalapenomajoneesin kera!

Kokeile kahden eri ruoanvalmistustekniikan yhdistämistä myös näin: sipsifanin mäiskyperunasalaatissa perunoista tulee erityisen herkullisia, koska ne ensin keitetään ja litistetään ja sitten grillataan rapeiksi. Potut tarjoillaan salaatin sekä sourcream and onion -kastikkeen kanssa.
Kommentoi »