Kotivinkki

Juontaja Susanna Laine voi viettää päiviä yksin kotona – ”En hirveästi ruoski itseäni”

Juontaja Susanna Laine voi viettää päiviä yksin kotona – ”En hirveästi ruoski itseäni”
Juontaja ja näyttelijä Susanna Laine tietää, että hektisen työputken jälkeen pelkkä oleminen voi olla vaikeaa. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 14.4.2020

Ihan paras päätös

Parhaan päätöksen tein, kun lopetin mallintyöt ja menin 25-vuotiaana radioon töihin. Tajusin silloin, että voin lopettaa alituisen laihduttamisen. Aloitin sen sijaan urheilun. Edelleen käyn pari kolme kertaa viikossa salilla tai lenkillä. En mittaa mitään, nautin vain liikkumisen tuomista endorfiineista.

Ihan paras oivallus

Teen kesäisin kesäteatteria ja talvisin televisio-ohjelmia. Minulle on tärkeää kuunnella ja havainnoida mitä ympärilläni tapahtuu, sillä tavalla rakennan myös omaa tekemistäni. Kun sisäinen linssi ei ole koko ajan kohdistunut omaan suoritukseen, syntyy yleensä parempaa jälkeä.

Ihan paras satsaus

Ostin kaksikymppisenä pienen kaksion Helsingistä. Sisälläni on kai aina elänyt pieni bisnesnainen. Minua kuitenkin huimasi ihan fyysisesti nähdessäni lainan määrä, kun se siirtyi hetkeksi tililleni.

Ihan paras tapa rentoutua

Rentoudun parhaiten yksin kotona, ja voin viettää päiviä syöden hyvin, nukkuen ja kuunnellen musiikkia. Joskus hektisen työputken jälkeen pelkkä oleminen voi tosin olla vaikeaa.

Ihan parasta arjessa

Saan tehdä unelmatyötäni Puoli seitsemässä. Suora lähetys jännittää aina ja vaikka siihen ei koskaan totu, jännittämiseen oppii suhtautumaan. Parasta työssä on se, kun saavutamme vieraan kanssa sellaisen tason, että unohdamme olevamme telkkarissa. Siinä on jotain taianomaista.

Ihan paras löytö

Tutustuin itseeni uudella tavalla mindfulness-retriitissä viime kesänä. En hirveästi ruoski itseäni, mutta huomasin, että minulla on itsemyötätunnossa vielä paljon opittavaa. Olin kuvitellut, että liika lempeys estää minua kehittymästä mutta päinvastoin se parantaakin elämää, ihan tutkitusti.

Paras…

Ruoka: Tofusalaatti
Juoma: Kahvi
Maku: Raikas
Tuoksu: Sateen jälkeinen metsä
Matkakohde: Etelä-Pohjanmaa
Kulkupeli: Jalat
Kännykkäsovellus: Instagram
Elokuva: A Star is Born
Vaate: Farkut
Kosmetiikkatuote: Kasvoseerumi
Musiikki: Kaikki
Biisi: Let the sunshine in
Ravintola: Italialainen
Jäätelö: Lakritsi
Herkku: Juustokakku
Kaupunki: New York
Vuodenaika: Kevät
Huonekalu: Sohva
Kasvi: Orkidea
Aamupala: Paistettu muna
Radiokanava: Groove FM
Arkiruoka: Lohi ja pottumuusi
Mauste: Oregano
Iltarutiini: Hampaiden pesu
Kommentoi »