Kotivinkki

Juontaja Ile Uusivuoren unelmapäivä kuluu mökillä nautiskellen – ”Eniten nautin joutilaisuudesta”

Juontaja Ile Uusivuoren unelmapäivä kuluu mökillä nautiskellen – ”Eniten nautin joutilaisuudesta”
Juontaja Ilkka Uusivuori latautuu urheilemalla ja käymällä vaimon kanssa treffeillä kahdesti kuussa. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 17.6.2020

Ihan paras oivallus…

Kun ensimmäinen lapsemme oli syntynyt ja pahin valvomisvaihe päällä, aloin ymmärtää, että tämä on pitkä prosessi, jota pitäisi jaksaa vielä kauan. Sitten tapasin Tuomas Milonoffin, joka sanoi tärkeät sanat: Hei, tuossa vaiheessa vain armoa, armoa, armoa itsellenne. Ei tarvitse suorittaa mitään muuta. Sellainen hyvälaatuinen pallon pudottaminen oli iso oivallus.

Parasta Suomessa…

Täällä ihmiset ovat rehellisiä ja tekevät mitä lupaavat. Meillä on myös upea luonto ja edistynyt teknologia.

Paras neuvo…

Mummini neuvoi, että opi sanomaan kiitos ja anteeksi oikealla hetkellä ja muista aina kätellessä katsoa silmiin. Jos en katsonut silmiin, otimme kättelyn aina uudelleen! Olen noudattanut neuvoa yhä. Sillä pääsee aika pitkälle elämässä.

Paras tapa laittautua…

Lataudun urheilemalla ja treenaamalla. Hurahdin 2010-luvulla kahvakuulaan. Ennen suoraa lähetystä tykkään myös käydä lenkillä tai kuntoilemassa.

Paras päivä…

Parasta on herätä tyynenä kesäpäivänä mökillä, laittaa aamiaista lasten kanssa ja jatkaa sitten kahvin juomista kaikessa rauhassa, kun he siirtyvät rantaan leikkimään. Päivä jatkuu lounaiden ja päivällisten rytmittämänä, ja ehkä joku kaveri saattaa tulla käymään. Nautin joutilaisuudesta. Mökillä ei ole telkkaria, lapset leikkivät kepeillä ja kivillä.

Paras keino rentoutua…

Olemme pyrkineet vaimon kanssa käymään joka toinen viikonloppu kahdestaan ulkona syömässä, jos saamme lastenhoitajan pariksi tunniksi. On kiva keskustella, kun kukaan ei keskeytä.

Paras ystävä…

Opiskellessani liiketaloutta tutustuin Hermanniin. Hänen kanssaan pystyn keskustelemaan mistä tahansa. Tapaamme säännöllisesti ja puhumme esimerkiksi isyydestä ja elämästä ylipäänsä.

Paras…

Lempiruoka: Vaimon tekemä makaronilaatikko
Juoma: Kookosvesi
Tuoksu: Tomaattimurska
Matkakohde: Etelä-Ranskan rannikko
Kulkupeli: Auto
Keittiöväline: Valurautapaistinpannu
Kirja: Stephen Davisin kirja Jim Morrison: Life, Death, Legend
Elokuva: Big Lebowski
Tv-ohjelma: Putous
Vaate: Nahkatakki
Musiikki: Klassinen rock
Artisti: Ilkka Lammi
Ravintola: Elite
Jäätelö: Päärynätuutti
Herkku: Mansikkaviineri
Kaupunki: Pariisi
Vuodenaika: Syksy
Huonekalu: 240 cm leveä sänky
Kasvi: Lilja
Iltarutiini: Lapsille lukeminen
Arkiruoka: Sitruunapippurikana
Kommentoi »