Kotivinkki

Juontaja Ile Uusivuoren unelmapäivä kuluu mökillä nautiskellen – ”Eniten nautin joutilaisuudesta”

Juontaja Ile Uusivuoren unelmapäivä kuluu mökillä nautiskellen – ”Eniten nautin joutilaisuudesta”
Juontaja Ilkka Uusivuori latautuu urheilemalla ja käymällä vaimon kanssa treffeillä kahdesti kuussa. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.

Ihan paras oivallus…

Kun ensimmäinen lapsemme oli syntynyt ja pahin valvomisvaihe päällä, aloin ymmärtää, että tämä on pitkä prosessi, jota pitäisi jaksaa vielä kauan. Sitten tapasin Tuomas Milonoffin, joka sanoi tärkeät sanat: Hei, tuossa vaiheessa vain armoa, armoa, armoa itsellenne. Ei tarvitse suorittaa mitään muuta. Sellainen hyvälaatuinen pallon pudottaminen oli iso oivallus.

Parasta Suomessa…

Täällä ihmiset ovat rehellisiä ja tekevät mitä lupaavat. Meillä on myös upea luonto ja edistynyt teknologia.

Paras neuvo…

Mummini neuvoi, että opi sanomaan kiitos ja anteeksi oikealla hetkellä ja muista aina kätellessä katsoa silmiin. Jos en katsonut silmiin, otimme kättelyn aina uudelleen! Olen noudattanut neuvoa yhä. Sillä pääsee aika pitkälle elämässä.

Paras tapa laittautua…

Lataudun urheilemalla ja treenaamalla. Hurahdin 2010-luvulla kahvakuulaan. Ennen suoraa lähetystä tykkään myös käydä lenkillä tai kuntoilemassa.

Paras päivä…

Parasta on herätä tyynenä kesäpäivänä mökillä, laittaa aamiaista lasten kanssa ja jatkaa sitten kahvin juomista kaikessa rauhassa, kun he siirtyvät rantaan leikkimään. Päivä jatkuu lounaiden ja päivällisten rytmittämänä, ja ehkä joku kaveri saattaa tulla käymään. Nautin joutilaisuudesta. Mökillä ei ole telkkaria, lapset leikkivät kepeillä ja kivillä.

Paras keino rentoutua…

Olemme pyrkineet vaimon kanssa käymään joka toinen viikonloppu kahdestaan ulkona syömässä, jos saamme lastenhoitajan pariksi tunniksi. On kiva keskustella, kun kukaan ei keskeytä.

Paras ystävä…

Opiskellessani liiketaloutta tutustuin Hermanniin. Hänen kanssaan pystyn keskustelemaan mistä tahansa. Tapaamme säännöllisesti ja puhumme esimerkiksi isyydestä ja elämästä ylipäänsä.

Paras…

Lempiruoka: Vaimon tekemä makaronilaatikko

Juoma: Kookosvesi

Tuoksu: Tomaattimurska

Matkakohde: Etelä-Ranskan rannikko

Kulkupeli: Auto

Keittiöväline: Valurautapaistinpannu

Kirja: Stephen Davisin kirja Jim Morrison: Life, Death, Legend

Elokuva: Big Lebowski

Tv-ohjelma: Putous

Vaate: Nahkatakki

Musiikki: Klassinen rock

Artisti: Ilkka Lammi

Ravintola: Elite

Jäätelö: Päärynätuutti

Herkku: Mansikkaviineri

Kaupunki: Pariisi

Vuodenaika: Syksy

Huonekalu: 240 cm leveä sänky

Kasvi: Lilja

Iltarutiini: Lapsille lukeminen

Arkiruoka: Sitruunapippurikana

Julkaistu: 17.6.2020
Kommentoi »