Junavaunu, asuntolaiva ja vanha rekitehdas! Nämä erikoiset asumisratkaisut ihastuttivat vuonna 2017
Sisustus
Junavaunu, asuntolaiva ja vanha rekitehdas! Nämä erikoiset asumisratkaisut ihastuttivat vuonna 2017
Millaista olisi asua asuntolaivassa ja junavaunusta rempatussa mökissä? Nämä hauskat ja erikoiset asumisratkaisut tarinoineen kiinnostivat tänä vuonna eniten.
Julkaistu 28.12.2017
Meillä kotona

5. Käsityöläispari kunnosti rekitehtaan kodikseen – ”Pitää tuulettaa aina, kun saa jotain valmiiksi”

Rouheaa teollisuustunnelmaa! Arja ja Hannes ihastuivat matkaillessaan gotlantilaisiin kivitaloihin. Kun vanha rekitehdas Hämeenlinnan kupeessa vapautui myyntiin, pariskunta ei epäröinyt. Edessä oli massiivinen remontti, ja tekemistä riittää edelleen, mutta siitä huolimatta Vähäsöyringit ovat pysyneet positiivisina: "Pitää tuulettaa aina, kun saa jotain valmiiksi!" Kurkista vanhaan rekitehtaaseen tästä!

4. Iso hirsitalo vaihtui 15 vuotta sitten asuntolaivaan – tällainen on Mervin ja Christianin kelluva koti

Helsingin ytimessä sijaitseva asuntolaiva on Mervin ja Christianin koti. Meri veti pariskuntaa luokseen niin vahvasti, että lapsien muutettua pois kotoa he myivät suuren hirsitalonsa ja siirtyivät asumaan sinivalkoiseen MS Ettrickiin. Vaikka ajatus laivassa asumisesta on romanttisen houkutteleva, Wennerstrandit kertovat sen olevan myös kovaa työtä: "Tässä pitää olla todella kätevä käsistään ja valmis jatkuvaan työntekoon. Tai sitten pitää olla paljon rahaa, jotta työt voi teettää ulkopuolisilla. Tämä ei ole järkivalinta. Vähän kuin moottoripyörän ostaminen." Astu laivaan!

3. Lapsiperhe rakensi minitalon ja karsi pois monta asiaa – "Olohuone oli meille tarpeeton"

Tässä kolmihenkisen perheen 67-neliöisessä uudessa minitalossa ei ole ollenkaan olohuonetta! Taloa suunnitellessaan perheen isä, arkkitehtiopiskelija Juuso Horelli on halunnut ajatella asumisen uusiksi. Hänen mukaansa suunnittelua mietitään liikaa keskivertoasukkaan näkökulmasta: "Tämä on ollut minun projektini, mutta koti meille kolmelle. Päätavoite on, että perheemme viihtyy talossa." Kurkista sisään!

2. Kahden aikuisen koti on 21 neliön tehoyksiö

"Kotimme on kuin sveitsinveitsi: kaikki tarvittava on käden ulottuvilla", kuvailevat Sari ja Mårten kotiaan. Miniyksiössä kaikki on suunniteltu tarkkaan: asunnosta löytyy tarvittaessa makuupaikat jopa kahdeksalle henkilölle ja ruokailemaan mahtuu 12 ihmistä. Tämän lisäksi neliöihin on saatu mahtumaan erillinen neuvotteluhuone! Kurkista, millainen on 21 neliön tehoyksiö.

1. Ansaitut eläkepäivät! Vanha junavaunu sai uuden elämän kesämökkinä

Joutsassa sijaitsevalle mökillä on pitkä ja jännittävä historia. Kyseessä on nimittäin vanha junavaunu, joka on remontoitu asumiskäyttöön eläkepäivinään. Vaunun kaarevat muodot on pyritty säilyttämään mahdollisimman hyvin. Vanhasta käyttötarkoituksesta muistuttavat myös paikoilleen jätetyt hätäjarrut ja alkuperäiset tuuletusräppänät muistuttavat menneestä. Astu sisään ja ihastu!

Kommentoi »