Kotivinkki

Juhlien esivalmistelut

Juhlien esivalmistelut

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

1. Päätä juhlien päivämäärä.

2. Tietokone on hyvä apuri. Kirjaa sinne kutsuttavat nimi nimeltä ja laske kulut. Mitä vähemmän juhlissa on selvittämättömiä möykkyjä, sitä paremmin ne sujuvat.

3. Mieti ketä kutsut. Keskenään sopuisat ja toisista ihmisistä kiinnostuneet vieraat takaavat hauskan tunnelman. Unohda siis murjottajat, ihmiset, jotka todella eivät tule toimeen keskenään tai se pariskunta, joka saa aikaan juhlissa kuin juhlissa megalomaanisen riidan – ehdit tavata heitä muulloinkin! Älä kutsu aina samaa kokoonpanoa, sillä uudet ihmiset sähäköittävät tunnelman. Muista kuitenkin kutsua ihmisiä tarpeeksi monista eri porukoista: esimerkiksi työkavereidesi seuraan saapuva sinkkuopiskelukaveri saattaa tuntea itsensä yksinäiseksi ja ulkopuoliseksi.

4. Kutsu vieraasi. Isoihin tilaisuuksiin kuten valmistujaisiin ja häihin vieraat kannattaa kutsua kirjallisesti. Lähetä kutsut kuukautta ennen h-hetkeä, kesällä mieluiten aiemminkin. Jos sinulla on erityisiä toiveita esimerkiksi vieraiden pukeutumisen suhteen, muista mainita siitä kutsussa. Sähköposti ja tekstiviesti ovat nykyaikaa.

5. Katso kotiasi kriitiisesti. Jos taulut nojaavat edelleen seiniä vasten kolme vuotta sitten tapahtuneen muuton jäljiltä, nyt on aika tarttua toimeen.

6. Suunnittele kotisi juhla-asu. Suunnittele kattaus ja pöytäsi koristeet.

7. Mieti, mistä saat astiat. Niitä voi myös vuokrata. Esimerksi Martoilta ja kotitalousneuvonta-asemilta saat astioita suuriin juhliin. Muista tehdä varaus kuukausia etukäteen, jos tarvitset astioita ruuhka-aikana kuten lakkiaisiin! Kertakäyttöastiatkin ovat nykyisin yllättävän tyylikkäitä.

8. Tee mielikuvaharjoitus ja mieti, mitä juhlissa tapahtuu. Pureudu kulkureitteihin. Onko kaikkien takeille tilaa naulakossa, entä minne sijoitat onnittelukukat?

9. Kerro naapurille muutama päivä etukäteen, että pidät juhlat ja että niistä voi syntyä ääntä. Paras tapa ehkäistä ongelmia on pyytää naapuri kemuihin mukaan!

Kuva Kristiina Hemminki/Studio Fotonokka

Julkaistu: 16.6.2010